Publisert 2018-12-11

Sutur – Det er ingen tilfeldighet hvordan pasienten sys

sutur

Operajsonsgjengen på AK finpusser suturteknikken og kunnskapen om interaksjon mellom sutur og vev med medisinsk ansvalig Dr. Bjørn Tvedt og Randi fra B. Braun.

For å få flyt, kvalitet  og effektivitet er det viktig at alle på operasjonsavdelingen kan litt om alt.  Derfor øver alle seg i dag på å sy grisetunger.  Vi gjennomgår hvilke stingtyper som brukes når, og styrker og svakheter ved suturer.   Randi fra B. Braun instruerer i suturkukr, men hjelper også AK Oslo med med organiseringen av suturene på stuen slik at arbeidsflyten foregår optimalt.

Det er ingen tilfeldighet hvilke suturer vår plastikkirurger bruker. Valget står mellom suturer som skiller seg i selvoppløsningsgrad, styrkegrad, og nålekvalitet tilpasset vevet det skal benyttes i, og hvilke funksjoner suturene skal fylle.

B.Braun er en kvalitetsleverandør innen suturer og nåler til kirurgi, og har noen av de mest avanserte suturene til vårt bruk.  De har hele 6 forskjellige typer selvoppløselige tråder, som alle har forskjellige egenskaper.

AK er stolte av å være den kunden innen privat plastikkirurgi i Norge med størst variasjon i sitt krav til suturer og nåler. Dette er fordi våre plastikkirurger er svært opptatt av detaljer, og operer innenfor et bredt omfang av plastikkirurgisk problemstillinger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required

Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.