Sutur - det er ingen tilfeldighet hvordan pasienten sys | Akademikliniken

Publisert 2018-12-11

Sutur – Det er ingen tilfeldighet hvordan pasienten sys

sutur

Operajsonsgjengen på AK finpusser suturteknikken og kunnskapen om interaksjon mellom sutur og vev med medisinsk ansvalig Dr. Bjørn Tvedt og Randi fra B. Braun.

For å få flyt, kvalitet  og effektivitet er det viktig at alle på operasjonsavdelingen kan litt om alt.  Derfor øver alle seg i dag på å sy grisetunger.  Vi gjennomgår hvilke stingtyper som brukes når, og styrker og svakheter ved suturer.   Randi fra B. Braun instruerer i suturkukr, men hjelper også AK Oslo med med organiseringen av suturene på stuen slik at arbeidsflyten foregår optimalt.

Det er ingen tilfeldighet hvilke suturer vår plastikkirurger bruker. Valget står mellom suturer som skiller seg i selvoppløsningsgrad, styrkegrad, og nålekvalitet tilpasset vevet det skal benyttes i, og hvilke funksjoner suturene skal fylle.

B.Braun er en kvalitetsleverandør innen suturer og nåler til kirurgi, og har noen av de mest avanserte suturene til vårt bruk.  De har hele 6 forskjellige typer selvoppløselige tråder, som alle har forskjellige egenskaper.

AK er stolte av å være den kunden innen privat plastikkirurgi i Norge med størst variasjon i sitt krav til suturer og nåler. Dette er fordi våre plastikkirurger er svært opptatt av detaljer, og operer innenfor et bredt omfang av plastikkirurgisk problemstillinger.