Fettsuging - Dr. Harald Vindenes svarer | Akademikliniken

Spør kirurgen – Fettsuging

Spør kirurgen

WEBBOOKING

Hvordan foregår en fettsuging? Hvor mye fett kan man ta? Vi har stilt plastikkirurg Dr. Harald Vindenes de mest stilte spørsmålene om fettsuging.

Har du spørsmål om kirurgi? Kontakt oss gjerne på info@akademikliniken.no, så svarer vi deg.

HVORDAN FOREGÅR EN FETTSUGING?

Man starter med å lage noen små innstikksteder i huden på 1-2 mm. I det området man skal suge ut fett fra. Man fører så en tynn metallkanyle inn i innstikkstede,t og en væske blandet med lokalbedøvelse blir først satt inn. Deretter suges fettet ut. På denne måten blir fettet i området man behandler redusert. Større fettsuginger utfører man i full narkose, men mindre områder som f.eks. fettsuging av dobbelthake kan man gjøre i lokalbedøvelse.

HVOR MYE FETT KAN MAN SUGE UT?

Det er retningslinjer på hvor mye lokalbedøvelse som man kan bruke, og dette er avgjørende for hvor mye fett som kan fjernes.

KAN MAN LEGGE PÅ SEG FETTET IGJEN?

Går man opp og ned i vekt blir fettcellene større eller mindre. De fettcellene man suger ut med en fettsuging er vekk for alltid. Man kan og danne nye fettceller hvis man går mye opp i vekt, men det typiske er at fettceller blir større.

BLIR DET ARR?

Arrene man får etter fettsuging er veldig små fordi innstikksstedet er så lite. Typisk for arr er at de er rød og synlige rett etter inngrepet, men med tiden blir de bleke og nesten usynlige. Arrene legges i naturlige regionsgrenser for å synes minst mulig etter operasjon.

KAN MAN BRUKE FETTET MAN SUGER UT ANDRE STEDER?

Ja, det kan man absolutt! Noen av de mest etterspurte inngrepene hos oss på Akademikliniken innebærer at man suger ut fett, for å så transplantere det til andre steder på kroppen. Fettransplantasjoner til rumpe (BBL/Brazilian Butt Lift), til bryst som en naturlig forstørrelse både med og uten implantat og til ansikt for å bygge opp volum er blant de inngrepene vi utfører flest av ved Akademikliniken.

HVA KOSTER DET?

Det varierer utifra hvor stort område som behandles, men pris er fra kr 16.000 og oppover.

Se prisliste for kirurgi her>

Ønsker du en konsultasjon hos Dr. Harald Vindenes eller en av våre andre plastikkirurger? Time til konsultasjon kan bookes her>