Publisert 2021-05-07

Jeg prioriterte meg selv og helsa mi

..filleri i hake

Kvinne. 36 år:

Jeg har ventet alt for lenge med å rette opp i en plagsom rectus diastase etter tre graviditeter. Løsningen for meg ble en full bukplastikk. Dette er et vanskelig valg, jeg hadde over lengre tid forsøkt flere dietter og trening, men ble aldri kvitt «mammamagen». Bukplastikk er et ganske omfattende inngrep og kunne jeg forsvare det? Det ble lettere da jeg kom over en Facebook gruppe med likesinnede kvinner som delte de samme problemene. Gruppen fikk meg til å innse at rectus diastase er ganske vanlig blant kvinner som har født.  Etter mye søk og oppmuntring fra gruppen,  bestilte jeg konsultasjon hos Dr. Haga ved Akademikliniken. Møtet med kirurgen gav umiddelbar trygghet. Jeg følte meg trygg og godt ivaretatt hele veien. Jeg valgte å ta full bukplastikk på Akademikliniken fordi det er det eneste stedet som tilbyr overnatting etter et inngrep. Dette kan jeg ikke rose nok.

Jeg var mye tryggere i forkant ved å vite jeg ville få hjelp og pleie første døgnet. Og etterpå var det utrolig deilig å reise hjem med første døgnet unnagjort med profesjonell hjelp tilgjengelig.

Klinikken svarte meg raskt når jeg trengte hjelp på telefon for spørsmål eller om smertestillende. Følelsen at man blir tatt på alvor med alle undringene man har i en slik utlevert situasjon er uvurderlig og det kan du virkelig stole på at Dr Haga vil gi deg. Hun er meget nøyaktig og flink.

Er utrolig glad for valg av klinikk og for valget jeg tok om å prioritere meg selv og helsa mi. Nå slipper jeg å leve med følelsen av «åpen mage» og ser frem til en smertefri hverdag.

Definisjon rectus diastase

Rectus diastase er adskilte magemuskler som ikke alltid trekker seg sammen ved hjelp av trening. I slike tilfeller kreves det en sammensying av magemusklene, noe som inngår i en full bukplastikk hos oss.

Definisjon full bukplastikk

Full bukplastikk er kirurgisk inngrep som fjerner løs og hengende hud på magen etter svangerskap, vektendringer eller som korreksjon av skjemmende arr. Samtidig utføres ofte en fortynning av fettvevet i forbindelse med oppstrammingen av mageskinnet i mageregionen.

For å kunne strekke huden må huden løsnes helt opptil brystet. I denne prosessen løsnes navlen fra huden og delte magemuskler sys sammen. Deretter syr vi sammen magemusklene, klipper bort overskuddshud og konstruerer en ny navle. Resultat er en flatere og strammere mage.