Publisert 2022-09-27

Mette Haga – en av Norges beste brystkirurger

Dr. Mette Haga startet sin kirurgiske karriere innen generell kirurgi i 1990, og har erfaring fra Plastikkirurgisk avdeling ved Ullevål sykehus og Rikshospitalet, hvor hun blant annet hadde hovedansvar for rekonstruksjon av bryst. En stor del av Dr. Hagas erfaring har vært kirurgisk behandling av brystkreft, og hun har derfor vært med på svært omfattende brystoperasjoner med gode resultater. På Fornebuklinikken fortsatte hun å videreutvikle sine kunnskaper og erfaring innen brystkirurgi.

I 2014 startet Mette Haga på Akademikliniken. Hennes ønske var å jobbe og utvikle seg på en av Nordens ledende klinikker i moderne plastikkirurgi. Hun ønsket et større miljø med fokus på nyutvikling inne sitt fagfelt og spesielt innen bryst og kroppformende kirurgi. Kompetansen innen rekonstruktiv og plastikkirurgi har gjort at hun nå også har et stort fokus på korreksjoner etter tidligere mislykkede inngrep utført både innenlands og utenlands. Med sin bakgrunn og kompetanse er Mette Haga en av Norges mest erfarne plastikkirurger innen sitt felt.

Stor variasjon i brystinngrep

Innen brystkirurgi utfører Mette alle type inngrep, fra brystforstørrelse til brystrekonstruksjon. Det er et stort spenn innen dette feltet - alt fra kvinner som plages av lite bryst og følelse av manglende feminitet til kvinner som ønsker å redusere bryststørrelsen (brystreduksjon) samt har behov for et brystløft.

Brystforstørrelse med implantat eller eget fett

Det mest utførte brystinngrepet er brystforstørrelse med implantater. Ved å legge inn proteser av enten silikon eller vann, kan man øke brystets volum, gi fylde, endre form og fasong. Implantater kan derfor brukes i en rekke brystinngrep, men hovedsaklig brukes de for å øke størrelsen på brystet. Det er også mulig å gjøre en brystforstørrelse der man henter eget fett, og setter det inn i brystene. En slik forstørrelse vil kunne gi volum til brystene, men som regel ikke kunne endre fasong på samme måte som et implantat kan. Ved et slikt inngrep er man også avhengig av at pasienten har nok fett å høste fra, så det er ikke alle som er velegnede kandidater til dette.

Tubulære bryst

Kvinner i alle aldre har kan ha plager med ulikt brystvolum og medfødte misdannelser av brystform, såkalt tubulære bryst. Mette har gjennom år bygget opp kompetanse og erfaring slik at brystene bygges opp med implantat og/eller fett og formen korrigeres med et brystløft. I disse tilfellene tilpasses løsningen til den enkelte pasient for å oppnå et best mulig resultat.

Brystløft og brystreduksjon

For andre kvinner kan brystene bli stå store og tunge at det kan skape fysiske og psykiske problemer. Store tunge bryst kan gi redusert livkvalitet med skulder og nakkesmerter, samt påvirke muligheten til et aktivt liv. I tillegg føler mange at brystene får et unaturlig stort fokus i sosiale sammenhenger, samt at det kan være vanskelig å finne klær som passer.

Mette har videreutviklet en metode for brystreduksjon inspirert av den franske kirurgen Dr. Fontet, som innebærer at brystene ikke bare blir mindre, men også smalere og får en forbedret form. Denne metoden innebærer også kortere operasjonstid, mindre komplikasjoner og kortere operasjonsarr. Metoden kan også benyttes for de kvinnene som ønsker å forbedre formen av brystene etter svangerskap og amming, men vil bevare sitt brystvolum og bare ønsker å utføre et brystløft.

Implantatbytte

Svært mange kvinner har implantater og har av ulike grunner ønsker om å gjøre et implantatbytte. Noen ønsker større/mindre volum, mens andre vil endre formen på brystene. Mette utfører et stort antall implantatbytter i løpet av et år der alle metoder tas i bruk for å forbedre form og volum etter kvinnens ønske. Hun er den eneste kirurgen i Norge med bred erfaring i bruk av TIGR Mesh, et nett som benyttes for å gjenoppbygging av tynt brystvev.

Konsultasjon for brystoperasjon

Har du vurdert en brystoperasjon og ønsker å prate med en erfaren og dyktig kirurg, kan du booke en uforpliktende konsultasjon med Mette for å få en individuell vurdering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates required

Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.