Publisert 2021-08-26

– Kirurgi er ingen lettvint løsning

Grunnen til at jeg i første omgang valgte plastisk kirurgi er for å opprettholde stabil vekt over tid. Og Lipo-behandlingen (High Definition Lip red. anm.) var nødvendig for å optimalisere vekta og faktisk fjerne fettceller for å forhindre fremtidige problemområder samt få en mer definert kropp.  Jeg forstod at stabilitet i vekt er avgjørende for sluttresultatet over tid om en tar Lipo, nettopp fordi det ikke er en slankemetode (High Definition Lipo krever en BMI under 27 red. anm.). Behandlingen fjerner fettceller som aldri kommer tilbake, men de gjenværende cellene kan fortsatt vokse i størrelse.

Et godt resultat krever forpliktelser

Under konsultasjon med dr. Tvedt fikk jeg vite om viktigheten av stabil vekt etter operasjonen. Derav søkte jeg hjelp hos Akademiklinikens samarbeidspartnere, Eurodiett, som kunne hjelpe meg i å oppnå stabilitet over tid. Der fikk jeg en full gjennomgang av blodprøver og hormonbalanse. Jeg benyttet meg av Eurodiett i forkant av inngrepet også. Jeg hadde en intensiv diett i fire uker, deretter valgte jeg å kombinere ordinær (men godt tilpasset) ernæring med noen eurodiett menyer gjennom uken, noe jeg fortsetter med det første året. Dette har medført at jeg har klart å beholde stabil vekt, gjennom økt kunnskap om ernæring generelt og medisinering av østrogen dominans som ble avduket gjennom blodprøver som nå er medisinert.

 

Mine råd til deg som vurderer plastikk kirurgi

  • Kirurgi er ingen lettvint løsning, vurder alle aspekter før du bestemmer deg.
  • Innhent så mye informasjon du kan om inngrepet/inngrepene du vurderer.
  • Bli kjent med de ulike aktørene på markedet.
  • Konsulter flere kirurger før du tar den endelige avgjørelsen.
  • Jeg forstår også nå hvorfor bransjen skriver at fettsuging/Lipo (High Definition Lip red. anm.) ikke er en slankemetode selv om en blir slankere etter et inngrep. For å beholde resultatet over tid må faktorer som underliggende sykdom som f. eks stoffskifte problemer og lignende bli behandlet.
  • Forholdet fra den kroppen du «går fra og til» er større enn du tror. Det tar tid å venne seg til resultatet.
  • Kroppen trenger tid til å heles etter operasjon, sørg for at du har satt av god tid til å komme deg
  • Førsteinntrykket etter en operasjon ikke et ferdig resultat

 

Dette er viktig refleksjoner å bruke tid på i forkant for å «tåle» de ulike fasene i helingsprosessen etter operasjon. Du vil trenge 3-6 måneder før det endelige resultatet vises.

Lykke til med valget!

Våren 2021 undergikk «Cecilie» en kombinasjon av High Definition Lipo av magen med fettransplantasjon til rumpe og hofter (BBL) og CO2 laser behandling av øyelokk.

Cecilies reise del 1

Research er viktig

Jeg har lenge ønsket å gjøre tiltak for en mer stabil hverdag uten jojo-slanking...
Les mer

Cecilies reise del 2

Jeg hadde overraskende lite smerter

Den første uken sov jeg noe urytmisk, men dette var fordi jeg lå litt ukomfortabelt...
Les mer

Cecilies reise del 3

Min første reaksjon var rent sjokk!

Jeg tok av polstringen én uke etter inngrepet og fikk se resultatet for første gang...
Les mer

Cecilies reise del 4

Den nye kroppen begynte å ta form

Resultatet hittil var fantastisk, helt naturlig til min kropp, endringene hadde «smeltet» inn...

Les mer

Cecilies reise del 5

Det er stor forskjell på å tenke seg et resultat enn det å faktisk se det

Under denne prosessen har jeg lært mer om kroppen og hvordan fettceller er kroppens...
Les mer

Alle innlegg for Nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/