Publisert 2019-08-14

10 punkt for sikker injeksjonsbehandling

injeksjonsbehandling

Hos AK tar vi sikkerhet på alvor. Derfor velger vi å dele våre ti beste tips for hva du burde sjekke før du gjennomfører en injeksjonsbehandling.

Sjekk sertifiseringen.

I dag stilles det ikke krav til behandlere som tilbyr behandlinger med fillers. Vil du forsikre deg om at din behandler har kompetanse bør du sjekke om vedkommende er lege eller sykepleier.

Krev konsultasjon.

Før din første behandling skal du ha en skikkelig konsultasjon der du sammen med behandleren går gjennom dine ønsker og hvilke muligheter og begrensninger som finnes. Sørg for at dere er enige om behandlingen og at du får en endelig pris du kan ta stilling til.

Hvilken behandling har andre fått?

Du bør forsikre deg om at din behandler/klinikk har samme syn som deg når det gjelder hvilket resultat som skal defineres som godt. Be om å få se før- og etter bilder når du er til konsultasjon.

Gå varsomt og langsomt fram.

Injeksjonsbehandlinger er ikke du noe bør gjennomføre spontant og på impuls. Begynn forsiktig og prøv deg fram. Det er bedre å eventuelt fylle på litt etter hvert.

Hvilke produkter benyttes?

Spør om hvilke produkter som benyttes i behandlingen. Du bør forsikre deg om at det er et velkjent varemerke det er enkelt å finne informasjon om. Det er en sikkerhet for at det er gjennomført kliniske studier av produktet knyttet til både effekt og hvor sikkert det er. Det vanligste er hyaluronsyrebaserte fillers. Du bør unngå såkalte permanente fillers. Disse vil ikke forsvinne selv over tid og er ofte plastbaserte, noe som medfører at de kan gi avstøtsningsreaksjoner

Vær obs på om forseglingen brytes.

Produkter av høy kvalitet koster mer enn produkter av lav kvalitet. Be gjerne om å se pakningen når du skal behandles. Mange behandlere velger også å vise at de bryter forseglingen slik at kunden vet at de får avtalt produkt og at det er sterilt. Dessverre forekommer det piratkopier og forfalskninger på markedet som tilbys til lav pris.

Spør om risiko før behandling.

Spør behandleren om risiko slik at du kan stille eventuelle krav før behandling. Hvilket apparat har behandler/klinikk ved eventuelle komplikasjoner eller feilbehandlinger? Slik informasjon bør finnes på klinikkens hjemmesider. Sier din behandler at det ikke finnes noen risiko bør du nøye vurdere om du skal gjennomføre behandlingen der.

Er forsikringer på plass?

Du bør forsikre deg om at din behandler/klinikk har en forsikring som kan tre inn ved eventuelle komplikasjoner. En behandler skal ha tilgang på en medisinsk ansvarlig lege som kan stille raskt ved eventuelle akutte komplikasjoner. Sjekk hjemmesiden og spør behandleren din.

Er hylase tilgjengelig?

Har din behandler tilgang på hylase? Dette er et legemiddel som fjerner hyaluronsyrebaserte fillere og som benyttes ved uønskede resultater eller komplikasjoner. Utelukkende klinikker som har lisens til å benytte produktet fra Legemiddelverket har tilgang til dette.

Takk nei til fillerparty!

Før behandlingen bør du unngå alkohol, Omega-3 og antiflammatoriske medisiner som virker blodfortynnende. Blodfortynnende stoffer kan øke risikoen for blåmerker. Fillerparty er med andre ord en dårlig idé av flere årsaker.