Medisinsk rynkebehandling mot svette

Hva er uønsket svette?

Svette er kroppens måte å regulere kroppstemperaturen på, og er en vital funksjon for at kroppen vår skal fungere. Hos de fleste er produksjonen av svette i balanse med fordampningen fra huden, og huden føles tørr. Uønsket svette, også kalt hyperhidrose, oppstår når svetteproduksjonen for stor. Huden blir derfor fuktig og svettedryppende, noe som kan gi plager som vond lukt og svetteflekker på klær.

 

Hva er medisinsk rynkebehandling mot svette?

Overdreven svette kan behandles med å blokkere nerveimpulsene fra svettekjertlene. Dette gjør man ved å injisere små doser med muskelavslappende middel, altså medisinsk rynkebehandling, inn i huden der de mest aktive svettekjertlene befinner seg. Vi behandler mange for uønsket svette, spesielt menn er ofte sterkt plaget og har god effekt av behandling hos oss.

Vi utfører medisinsk rynkebehandling mot overdreven svette i armhuler, ansikt og håndflater.

 

Hvordan foregår en muskelavslappende svettebehandling?

Under svettebehandling med medisinsk rynkebehandling, altså behandling mot Hyperhidrose, tar vi først en svettetest for å finne de svettekjertlene som produserer mest svette. Deretter injiserer vi toxiner i områdene med de mest aktive svettekjertlene. Behandlingen er ikke permanent, men har en varighet på 6 – 12 måneder.  Varigheten av en behandling er individuell og vil variere etter utgangspunkt, område som behandles, alder, livsstil etc. Ofte vil resultatet av en behandling vare lengre dersom du har gjort det jevnlig over en lengre periode.  

Vi anbefaler at du venter med muskelavslappende svettebehandling dersom

 • du har aktive infeksjoner som krever antibiotika dagen du skal ha behandling
 • du plages med munnsår, skal du alltid unngå injeksjoner i ansiktet mens utbruddet pågår 
 • du er i en prosess med større tannbehandlinger (rotfyllinger, kroner, broer eller andre operasjoner i munnen) 
 • du er gravid eller ammende

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

For behandling med medisinsk rynkebehandling må du komme inn til en forkonsultasjon slik at vi kan ordne en delegering for legemiddelet som benyttes til deg fra vår lege. Ved denne konsultasjonen tas det bilder, du får informasjon, fyller ut et helseskjema og får snakke med en kosmetisk sykepleier som forklarer deg mer om behandlingen. Dersom du har gjort medisinsk rynkebehandling hos oss tidligere, trenger du ikke en slik forkonsultasjon.

 

Hva gir meg et freshere utseende?

Mange opplever med alderen at ansiktet forandrer seg på en måte som gjøre at man får skygger under øynene, skygger og linjer i munnvikene og ved nesevingene samtidig som huden i hake/kjeveområdet blir slappere. I de fleste tilfeller kommer dette som en kombinasjon av tap av muskelmasse i mellomansiktet kombinert med at fettputene i ansiktet flytter på seg (gjerne nedover). Volumet som tidligere var i mellomansiktet enten i form av såkalte eplekinn eller høye kinnben har flyttet seg nedover. Ved å bruke kombinasjoner av filler eller fettransplantasjon til ansikt for å tilbakeføre tapt volum under øyne og i kinn/kinnben, skinbooster eller Profhilo for hudforyngelse og oppstramming eller andre hudbehandlinger, kan man få et naturlig og fint resultat. 

Hvordan kvalitetssikre injeksjonsbehandlingen?

Injeksjonsbehandlinger har blitt ganske vanlige behandlinger i Norge. Medisinsk rynkebehandling og injeksjoner mot dobbelthake er regulert og kan bare utføres av helsepersonell. Derav er det ingen krav eller regulering rundt behandling med andre injeksjoner. Dermed overføres ansvaret for behandlingene over til deg som kunde.

Vi er for strengere reguleringer i bransjen slik at det setter krav til hvem som kan behandle med for eksempel filler. Inntil det er på plass ønsker vi å hjelpe deg med hvordan du kan sortere bort uansvarlige aktører og sikre deg selv at du får behandling hos trygge og sikre hender. For å gjøre det enklest mulig deler vi våre beste råd på hva du burde sjekke ut før du gjennomfører en injeksjonsbehandling.

 

 

Vår kompetanse, din trygghet

 • Alle injeksjoner med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
 • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
 • Vi benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
 • Vi har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
 • Våre kosmetiske sykepleiere gir deg en personlig anbefaling og sier ifra om du ikke trenger behandling

Pris på muskelavslappende mot svette?

Vi tilbyr muskelavslappende mot svette i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger utført av erfarne og dyktige kosmetiske sykepleiere.

 

 

   Priser Oslo

Konsultasjon fra 350,-
Hyperhidrose - muskelavslappende mot svette fra 6 300,-

 

 

 

   Priser Bergen, Stavanger og Trondheim

Konsultasjon fra 350,-
Hyperhidrose - muskelavslappende mot svette fra 5 000,-

 

 

Bestill time
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/