Sprengte kar på beina? | Akademikliniken

Sprengte blodkar på ben, en skånsom behandling

Sprengte blodkar på ben er utvidede blodkar i hudens ytterste lag. Det er vanlig på ben, men forekommer også i ansikt. De synlige sprengte blodkarene kan variere i farge mellom rødaktig og blårødt. For mange kan disse sprengte blodkarene være svært sjenerende.

Akademikiniken tilbyr en svært effektiv behandling av sprengte blodkar på ben. Vi behandler sprengte blodkar på ben med en injeksjonsbehandling. Stoffet vi bruker er Aethoxysklerol. Dette stoffet får blodåreveggene til å bli klebrige og klappe sammen slik at de ødelegges.

For å oppnå et optimalt resultat, vil det være behov for å gjøre flere behandlinger.

 

Kan alle behandles?
Alle kan i utgangspunktet behandles med sclerosering, men følgende behandles ikke: 

  • Gravide og ammende
  • De med en hudinfeksjon i det planlagte området.
  • Ikke bruke blodfortynnende de siste 4 dagene – dette konsulteres med egen lege

 

WEBBOOKING

 

Hva skjer før en behandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er gratis, og helt uforpliktende. Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål. Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en behandling?

Den vanligste behandlingen av overfladiske sprengte blodkar, består av injeksjoner med et legemiddel, aethoxysklerol. Dette middelet er vevstoksisk, får blodåreveggene til å bli klebrige og dermed klappe sammen slik at de ødelegges. Det er en skånsom behandling som utføres med mikroteknikk, det vil si ved hjelp av en svært tynn, fin nål. Det man kan oppleve, er en kortvarig svie.

Etter behandling vil det behandlede området være litt rødt og hovent og kunne klø litt. Det er forbigående, og går over i løpet av kort tid. Hvis det dreier seg om omfattende karnett, kan det være nødvendig med flere behandlinger. I blant kan det forekomme overfladiske sprengte blodkar samtidig med dypereliggende åreknuter. Da bør man korrigere åreknutene med et kirurgisk inngrep før injeksjonsbehandlingen av de sprengte blodkarene. Etter behandling skal man unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene, og bruke minimum solfaktor 30 hvis man reiser til varmere strøk.

Hva skjer etter en behandling?

Ved behandling med sclerosering, skal man ha med seg kompresjonsstrømper som dekker hele det behandlede området. Disse skal brukes de første 24 timene og deretter på dagtid i 14 dager. I perioden der man bruker strømper skal en ikke utføre trening/øvelser som gir stort press på venene. Karene som vi har behandlet blir mer fremtredende i begynnelsen. Først blir karet rødt, deretter blått, og deretter brunt, før det til slutt blekner bort innen 6-8 uker. Du skal unngå å sole deg de 4 kommende ukene etter behandling. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Obagi.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av hvilket område som skal behandles. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.

Du kan lese mer om priser her.