Fettransplantasjon

Akademikliniken mest vanlige, men også mest ukjente operasjon, er fettransplantasjon. Dette er en prosedyre som i økende grad anvendes som en del i andre operasjoner. I forbindelse med en ansiktsløftning, bruker vi ofte fett å forynge de delene som er vanskelige å nå når du gjør et løft.

Fettet har ikke bare et uftyllende effekt på sammensunket og rynkete områder, den tilfører også stamceller og “reparerende” celler som bidrar til å forynge huden.

 

WEBBOOKING

Hvordan foregår det?

Ved fettsuging av lår, er det vanlig at man tar en del av dette fettet og forflytter det over til rumpens øvre del for å få en ekstra løftende effekt. Til og med bryst kan forstørres og gjenoppbygges med pasientens eget fett.

For å forbedre overlevelsesgraden av det transplanterte fettet, og dermed få et bedre sluttresultat, har Akademikliniken tatt i bruk 2 nye teknikker.

Segmentell fettransplantasjonsteknikk
Passer for mindre inngrep som lepperforstørrelse, men også ved ingrep der hud og fett tas bort, for eksempel ved en bukplastikk der fettet kan brukes til brystforstørrelse etc.

Stamcellseparasjonteknikk 
Akademikliniken i Sverige, der de er alene om å bruke den, har benyttet denne teknikken siden 2009.

Teknikken går ut på at man filterer fram stamceller etter en fettsuging, og blander det med det fettet som skal transplanteres, for deretter å injisere det inn i det områdes som ønskes forstørret eller fylt ut.

Stamcellene bidrar till å forbedre tilhellingen, og dermed også sluttresultatet av operasjonen.

Bruksområder

Ved ansiktsløft
Ved et ansiktsløft, benytter man ofte fett for å forynge de områder som er vanskelig å komme til ved ansiktsløft
Fettet har ikke bare en utfyllende effekt, det tilfører også stamceller som bidrar til å forynge huden.

Til rumpen
Ved fettsuging av lår er det vanlig at man tar en del av dette fettet og forflytter det over til rumpens øvre del for å få en ekstra løftende effekt.

Til brystforstørrelse
Til og med bryst kan forstørres og gjenoppbygges med pasientens egget fett for å få et naturlig resultat.

Se priser for fettransplantasjon >

 

Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt