Hva er fettransplantasjon?

Fettransplantasjon er et kirurgisk inngrep hvor det hentes fett fra ett område, prosesseres og injiseres inn i et annet område. Fettes hentes ofte fra områder med stabilt fett som rygg, hofte, mage og  lår, forutsatt at man har fettoverskudd. Det er begrenset hvor stor mengde fett som kan sprøytes inn da vi flytter på levende celler.

 

Det finnes to teknikker for fetttransplantasjon:

  • Segmentell fettransplantasjon
    Passer for mindre inngrep som lepperforstørrelse, men også ved ingrep der hud og fett tas bort, for eksempel ved en bukplastikk der fettet kan brukes til brystforstørrelse etc.

 

  • Stamcellseparasjon
    Teknikken går ut på at man filterer fram stamceller etter en fettsuging, og blander det med det fettet som skal transplanteres, for deretter å injisere det inn i det områdes som ønskes forstørret eller fylt ut. Stamcellene bidrar till å forbedre tilhellingen, og dermed også sluttresultatet av operasjonen.

Gir fettransplantasjon yngre utseende?

Fettransplantasjon er en prosedyre som i økende grad anvendes som kombinasjon til andre operasjoner. Under et  ansiktsløft, brukes det for å forynge de delene som er vanskelige å nå når du gjør et løft. Fettet har ikke bare et uftyllende effekt på sammensunket og rynkete områder, den tilfører også stamceller og «reparerende» celler som bidrar til å forynge huden. Stamcellene kan blant annet utvikle seg til elastiske fibre og skille ut mer kollagen som tilsammen har en  oppstrammende effekt på huden. Man f. eks erstatte fillers behandling i ansiktet med en fettransplantasjon, som har en langtidseffekt.

 

Hvorfor bruke fett for å gi volum?

Man kan transplantere fett til moderat volumøkning som f.eks en mindre brystforstørrelse og rumpekonturering (for mange kjent som Brazilian Butt Lift eller rumpeløft), i tilfeller hvor man ønsker større endringer vil implantat være bedre egnet. Grunnen til  at fettransplantasjon med store mengder fett ikke gjøres er at fettcellene som overføres er avhengig av god blodsirkulasjon fra vevet rundt for å overleve og blir det for stor mengde med fettceller, dør de. Vanligvis overlever mellom 50-70% av det transplanterte fettet på nytt område  avhengig av faktorer som alder, livsstil og teknikken som er brukt. Fordelen med å bruke eget fett er at det er kroppens eget unike byggemateriale som gir mindre risiko for fremmedlegemereaksjon på det som sprøytes inn. Denne metoden for fettinjeksjon gir konturer med naturlige overganger, som varer lenger og  eldes på en naturlig måte.

Hvordan utføres fettransplantasjon?

Fettransplantasjon av eget fett utføres med pasienten i full narkose. Først høstes pasientens eget fett ved å fettsuge områder som rygg, midje, flanker (lovehandles), lår og mage. Måten fettsugingen utføres på er minst like viktig for resultatet som selve transplantasjonen av fettet. Fettet som fjernes fra de utvalgte områdene, kjøres gjennom en renselsesprosess som i klargjør fettcellene til å bligjeninnført i kroppen.

I det andre trinnet sprøytes det behandlede fettet inn i forskjellige dybder for å sikre en jevn og naturlig forstørrelse. For å sikre best mulig resultat snus pasienten flere ganger slik at plastikkirurgen kan vurdere formen fra alle vinkler.  Prosedyren tar vanligvis mellom to og fire timer avhengig av hvor store områder som må fettsuges.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

Fettransplantasjon – før og etter bilder

Under konsultasjonen har du mulighet til å se før- og etterbilder fra andre som har blitt operert hos oss. Det gir deg både muligheten til å se håndtverket til kirurgen og forskjellen det planlagte inngrepet faktisk kan gjøre.

Når egner fettransplantasjon?

Fettransplantasjon egner best til moderat volumøkning eller  mindre forstørrelser, og i kombinasjonsinngrep for å skape naturlige overganger og skape et lag over implantater hvor den opprinnelige huden er tynnere.

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Bukplastikk er et stort inngrep og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling “Pasientavtale ved operasjon”

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter og følelsen av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen de første døgnene etter operasjonen.

Les mer

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er blant annet observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret eller fettsuging vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

Hvor mye koster fettransplantasjon?

Prisene er avhengig av flere faktorer som inngrepets omfang og man blir enig om å utføre andre inngrep i tillegg, altså et kombinasjonsinngrep.

Vi anbefaler at du kommer til en uforpliktende konsultasjon, hvor kirurgen anbefaler inngrep og omfang tilpasset akkurat ditt behov og dine ønsker.

Priser på enkeltstående inngrep og behandlinger under «pris› i menyen eller her.

 

Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt