Bygg former med fettransplantasjon

Hva er fettransplantasjon?

Fettransplantasjon er et kirurgisk inngrep hvor det hentes fett fra ett område, prosesseres og injiseres inn i et annet område. Fettes hentes ofte fra områder med stabilt fett som rygg, hofte, mage og  lår, forutsatt at man har fettoverskudd. Det er begrenset hvor stor mengde fett som kan sprøytes inn da vi flytter på levende celler.

 

Vi utfører fettransplantasjon til

 

Det finnes to teknikker for fettransplantasjon:

 • Segmentell fettransplantasjon
  Passer for mindre inngrep som lepperforstørrelse, men også ved ingrep der hud og fett tas bort, for eksempel ved en bukplastikk der fettet kan brukes til brystforstørrelse etc.
 • Stamcellseparasjon
  Teknikken går ut på at man filterer fram stamceller etter en fettsuging, og blander det med det fettet som skal transplanteres, for deretter å injisere det inn i det områdes som ønskes forstørret eller fylt ut. Stamcellene bidrar till å forbedre tilhellingen, og dermed også sluttresultatet av operasjonen.

Erfaring fettransplantasjon til ansikt

– Er veldig fornøyd med resultatet

«Ble operert av Bjørn Tvedt som utførte Croton olje peeling i ansikt og innsprøyting av fett fra mage til kinn og hake, samt fettsuging av mage. Er veldig fornøyd med resultatet, og har i ettertid vært veldig motivert for kostholdsendring og trening. Noe som også var en del av planen. Har gått fra 85 til 76 kg på 6 mnd og føler meg både sprekere og yngre. Inngrepene var et veldig kick for å komme i gang. 
En stor takk til Bjørn Tvedt og de ansatte på Akademiklinikken

Fra legelisten.no

Hvordan utføres fettransplantasjon?

Fettransplantasjon av eget fett utføres med pasienten i full narkose. Først høstes pasientens eget fett ved å fettsuge områder som rygg, midje, flanker (lovehandles), lår og mage. Måten fettsugingen utføres på er minst like viktig for resultatet som selve transplantasjonen av fettet. Fettet som fjernes fra de utvalgte områdene, kjøres gjennom en renselsesprosess som i klargjør fettcellene til å bligjeninnført i kroppen.

I det andre trinnet sprøytes det behandlede fettet inn i forskjellige dybder for å sikre en jevn og naturlig forstørrelse. For å sikre best mulig resultat snus pasienten flere ganger slik at plastikkirurgen kan vurdere formen fra alle vinkler.  Prosedyren tar vanligvis mellom to og fire timer avhengig av hvor store områder som må fettsuges.

 

Hvorfor bruke fett for å gi volum?

Man kan transplantere fett til moderat volumøkning som f.eks en mindre brystforstørrelse og rumpekonturering (for mange kjent som Brazilian Butt Lift eller rumpeløft), i tilfeller hvor man ønsker større endringer vil implantat være bedre egnet. Grunnen til  at fettransplantasjon med store mengder fett ikke gjøres er at fettcellene som overføres er avhengig av god blodsirkulasjon fra vevet rundt for å overleve og blir det for stor mengde med fettceller, dør de. Vanligvis overlever mellom 50-70% av det transplanterte fettet på nytt område  avhengig av faktorer som alder, livsstil og teknikken som er brukt. Fordelen med å bruke eget fett er at det er kroppens eget unike byggemateriale som gir mindre risiko for fremmedlegemereaksjon på det som sprøytes inn. Denne metoden for fettinjeksjon gir konturer med naturlige overganger, som varer lenger og  eldes på en naturlig måte.

Gir fettransplantasjon yngre utseende?

Fettransplantasjon er en prosedyre som i økende grad anvendes som kombinasjon til andre operasjoner. Under et  ansiktsløft, brukes det for å forynge de delene som er vanskelige å nå når du gjør et løft. Fettet har ikke bare et uftyllende effekt på sammensunket og rynkete områder, den tilfører også stamceller og «reparerende» celler som bidrar til å forynge huden. Stamcellene kan blant annet utvikle seg til elastiske fibre og skille ut mer kollagen som tilsammen har en  oppstrammende effekt på huden. Man f. eks erstatte fillers behandling i ansiktet med en fettransplantasjon, som har en langtidseffekt.

 

Nanofett- transplantasjon

Under en nanofett-transplantasjon skiller man ut stamcellene i fra fettet man har tatt ut av kroppen og injiserer inn konsentrert mengde av stamceller direkte i huden. Stamceller påvirker fornyelsesprosessen i vev, og man ser økende bruksområder for stamceller, for eksempel i reparasjon av stråleskadet hud og arr.

Nanofett-transplantasjon kombineres ofte med fettransplantasjon.

Erfaring Fettransplantasjon til rumpe (BBL)

– Jeg angrer absolutt ikke på valget mitt

«Jeg ønsket å få flyttet fett fra hofte/lår/mage og til rumpen. Jeg forhørte meg med en bekjent som anbefalte meg å ta en prat med Bjørn Tvedt. Bestilte derfor en konsultasjon og fikk et meget godt førsteinntrykk av han og hele klinikken. Han var veldig profesjonell og jeg følte han skjønte hva jeg var ute etter. Han var også veldig klar på hva jeg kunne forvente av operasjonen, og hva jeg kunne oppnå ut ifra mine forutsetninger. Jeg angrer absolutt ikke på valget mitt, og er dødsfornøyd med resultatet! 

Etter operasjonen er jeg mye mer komfortabel med meg selv, hvilket betyr mye for min helse og det er jeg veldig takknemlig for. Skal jeg utføre flere inngrep så vil jeg garantert velge Bjørn Tvedt og Akademiklinikken igjen. Personalet har også vært med på å gjøre dette til en super god opplevelse. De har vært utrolig hyggelige og jeg føler at jeg har blitt fulgt opp veldig godt.»

Fra legelisten.no

Når egner fettransplantasjon?

Fettransplantasjon egner best til moderat volumøkning eller  mindre forstørrelser, og i kombinasjonsinngrep for å skape naturlige overganger og skape et lag over implantater hvor den opprinnelige huden er tynnere.

 

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – fettransplantasjon

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinatoren – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter og følelsen av hevelse, ømhet i magen og nedsatt følelse i bukhulen de første døgnene etter operasjonen.

Les mer

Hva koster fettransplantasjon?

Konsultasjon 625,-
Online konsultasjon 625,-
Second opinion (inngrep utført på annen klinikk) 1 875,-

 

Fettransplantasjon til
Ansikt, helt fra 32 000,-
Ansikt, lite område fra 23 600,-
Bryst, brystforstørrelse fra 62 500,-
Rumpe, BBL fra 75 900,-
Penisfortykkelse fra 25 960,-

 

Bestill time

 

Vi tilbyr fettransplantasjon i Oslo. Prisen er avhengig av flere faktorer som inngrepets omfang og man blir enig om å utføre andre inngrep i tillegg, altså et kombinasjonsinngrep.   


   


   

   


   
   

   

  Hva er inkludert i prisen?

  Hos Akademikliniken er blant annet observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon av arret eller fettsuging vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

  Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/