Innhold godkjent av: Mette Haga

«Jeg valgte å overnatte på Akademikliniken etter min operasjon. Jeg følte meg svært godt ivaretatt og trygg, da jeg ble passet på av sykepleier gjennom hele natten. Intensivsykepleieren som passet på meg virket veldig profesjonell og trygg, og jeg hadde mulighet til å få tilpasset smertelindring. Det var og behagelig at man fikk enerom å være på.»

 

Brazilian Butt Lift – Rumpeforstørrelse med eget fett

Dersom du ønsker å forstørre eller forbedre formen i hofte/rumpeparti og har oppdaget at formen ikke reagerer på kosthold eller trening, kan såkalt Brazilian Butt Lift (BBL) være løsningen for deg. Med denne teknikken skulpturerer plastikkirurgen hofte og rumpepartiet med fettsuging, og legger deretter tilbake fett der det mangler volum for å gi en fin form. For kvinner og menn som gjennomgår en slik behandling er målet å få en mer attraktiv kroppsprofil. En forstørrelse av baken gjøres trygt med injeksjoner av pasientens eget kroppsfett.

Hvordan utføres inngrepet

Rumpeforstørrelse med fettransplantasjon av eget fett, også kjent som “brasiliansk butt lift”- til ære for landet der teknikken ble utviklet, utføres som regel med pasienten i full narkose. Først høstes pasientens eget fett ved å fettsuge med fokus på skulpturering av hofte/midje silhuetten. De vanligste områdene for høsting av fett for rumpeforming er nedre rygg, midje, flanker (lovehandles), lår og mage. Høstingen av fett gir muligheter for forstørrelser og utbedringer i silhuetten. Måten fettsugingen utføres på er minst like viktig for resultatet som transplantasjonen av fettet er. Fettet som er fjernet, blir deretter renset ved hjelp av en spesiell enhet, slik at fettcellene er klare til å bli gjeninnført i kroppen med minimal absorpsjon.

I det andre trinnet settes det høstede fettet inn i baken og hoftepartiet med små injeksjoner i forskjellige dybder for å sikre en jevn og attraktiv forstørrelse. Målet er å forme baken slik at den blir mer attraktiv, ser mer løftet, trent og balansert ut. Pasienten snus flere ganger på bordet, slik at plastikkirurgen kan vurdere formen sett forfra, bakfra og fra sidene. Denne metoden for fettinjeksjon gir en flott kontur til baken som varer lenge. Hele prosedyren tar vanligvis mellom to og fire timer avhengig av hvor store områder som må fettsuges.

Fettransplantasjon vs. implantater

Den foretrukne metoden for å tilføre volum med en rumpeforstørrelse i brasiliansk buttlift er fettransplantasjon. Det gir et mer naturlig resultat, har lavere risiko for infeksjon og har ingen risiko for allergisk reaksjon eller avvisning. I tillegg skulpturerer denne prosedyren også områdene rundt baken, slik at helheten blir bedre. Kun for slanke pasienter som ikke har eget fett, kan implantater alene være en løsning.

Hvem egner seg for brazilian butt lift

En brasiliansk buttlift kan forbedre de naturlige kurvene for pasienter som skjemmes av formen i hofte og rumpeområdet. Resultatet er mer volum og rundhet i formene slik at baken ser mer løftet og atletisk ut. Det finnes flere kategorier av hofteformer fordi vi har forskjeller i bekkenets anatomi. Målsetningen er at man i samarbeid med plastikkirurgen forsøker å optimalisere formen ut fra hvilke forutsetninger som foreligger, både i hofteform og fettvolum. Rund- eller hjerteformet de formene som er mest attraktive, og som man forsøker å skape.

Noen tror at målet med en brasiliansk buttlift bare dreier seg om resultater som f. eks Kardashian.   Våre norske pasienter ønsker som regel et mer naturlig resultat med attraktive former og en balansert kroppsprofil.

Etter operasjonen

Etter en brasiliansk buttlift bør man unngå å sitte direkte på baken eller ligge på ryggen i to til tre uker for å maksimere resultatene. I løpet av denne tiden kan kompresjonsklær brukes for å redusere hevelse. Pasienter kan oppleve smerte, ubehag, blåmerker og hevelse etter prosedyren. De fleste pasientene vender tilbake til arbeid innen to uker etter operasjonen, og kan gjenoppta alle normale aktiviteter innen fire uker. Hevelsen er minimal etter seks uker og det endelige utfallet vil da være synlig.

Resultater av brazilian butt lift

Skulpturering av kroppen med eget fett er et kunsthåndverk. Når operasjonen utføres av en erfaren plastikkirurg med estetisk erfaring, og som er opplært i de beste og tryggeste teknikkene, er denne formen for rumpeskulpturering en svært tilfredsstillende og permanent prosedyre som gir profilen mer kurver, og får baken til å se yngre og fastere ut.

WEBBOOKING

Hva koster operasjonen?

Prisen på en Brazilian Butt Lift finner du i vår prisliste.