Forsnevringsplastikk

Gjøres foreløpig ikke i Norge

Gjenskapning av underlivet etter fødsel med forsnevringsplastikk.
Hos kvinner tøyes bekkenbunnsmuskulaturen og skjeden ut etter en eller flere fødsler, i noen tilfeller kan den også sprekke. Dette kan skape problemer med å holde på urinen. Visse kvinner opplever også at en utstrukket skjede påvirker den seksuelle opplevelsen. Operasjonen har til formål å rekonstruere og gjenskape underlivet så langt det lar seg gjøre.

Vi utfører intimkirurgi – forsnevringsplastikk etter graviditet

Hva skjer før en operasjon?

Ved det første konsultasjonsbesøket spør kirurgen om du har noen problemer i urinveiene eller med noen seksuelle funksjoner. I så fall bør en urologspesialist eller gynekolog gjøre en undersøkelse av kjede og bekkenbunn.

Vi diskuterer videre dine ønsker, går gjennom operasjonen og svarer på dine spørsmål. Du får blant annet informasjon om hva det kan koste og hvor lang ventetid det er.

Du må også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, eventuelle tidligere sykdommer og operasjoner. Vi går også gjennom dine forventninger.

Ønsker du å settes opp til behandling, bestiller vi en operasjonstid og en tid for konsultasjon hos en av våre plastiske kirurger. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i aktivitet,  og at du finner leser så mye som mulig om hva som gjelder før, under og etter operasjonen. Vi er alltid tilgjengelige og svarer på dine spørsmål.

Hvordan foregår en forsnevringsplastikk?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg igjen. Du får også treffe din anestesilege og får tildelt et rom som du disponerer under ditt besøk ved klinikken. Under operasjonen, som utføres under narkose, fjernes en bit av den bakre skjedeveggen. Deretter sys bekkenbunnsmuskulaturen sammen, og likedan skjedens slimhinner.

Hva skjer etter en forsnevringsplastikk?

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Helingen går i normale tilfeller raskt..

Den første uken kan du ha behov for  å ta smertestillende tabletter, men ubehaget og spenningen forsvinner suksessivt i løpet av et par ukers tid. Normalt sett kan man gjenoppta seksuell aktivitet etter ca. 1 måned.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep, som eksempelvis kjønnsleppeoperasjon. Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner på våre sider.