Ansiktsløft uten kirurgi

Softlift gir ansiktet et løft - uten kirurgi

Softlift er en mye brukt metode som kan være et godt alternativ til tradisjonell ansiktskirurgi. Akademikliniken har utviklet en helt ny behandlingsmetode som gjenskaper volumet i ansiktet. Det finnes flere fordeler ved softlift:

 

 • Behandlingen gir direkte resultater og en naturlig effekt med volum og glans
 • Gjenskaper volum og spenst i hele eller deler av ansikt, hals og dekolletasje
 • Utfør mindre korrigeringer av for eksempel neser
 • Softlift gir ansiktet et løft uten kirurgi ved hjelp av hyaluronsyre, som man finner i Restylane og andre muskelavslappende injeksjonsbehandlinger.
 • Behandlingen gir langvarige resultater uten arrdannelse, og er egnet for alle som føler at alderen har begynt å sette spor

 

Softlift bygger opp vevet fra dypet ved hjelp av hyaluronsyre og muskelavslappende, for dermed å gi ansiktet et løft. Hyaluronsyren, som finnes naturlig i kroppen, injiseres i ulike dybder av vevet og gir på den måten volum til det behandlede området.

 

Hva skjer før en softlift-behandling?

Vi i Akademikliniken er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvordan foregår en softlift-behandling?

Vi skreddersyr softlift-behahandlingen for deg. Før behandlingen foretar vi en analyse hvor vi tar hensyn til blant annet form og hudstruktur.

Behandlingstiden er vanligvis under 1 time, og rekonvalesensperioden er minimal.

Behandlingen er utviklet for å gi maksimal effekt ved bruk av fillers med spesialnåler og muskelavslappende produkter kombinert med bransjens mest komplette laserutstyr og Akademikliniken sine hudpleieprogram.

Akademiklinikens Softlift kan kun utføres av sykepleiere og plastiske kirurger som er spesialtrent innefor feltet.

Hva skjer etter en softlift-behandling?

Etter en behandling med injeksjoner vil huden reagere ved å bli hoven og rød. I noen tilfeller kan man også få blåmerker - det kommer an på hvilket område som er blitt behandlet.

Blåmerkene vil gradvis forsvinne, og vil være helt borte etter 5-9 dager. I mellomtiden kan man dekke dem til med en dekkende krem. Vi anbefaler at du venter 4-6 timer etter behandling med å bruke en dekkende krem.

 

Nyttige forholdsregler å ta etter endt behandling:

 • Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig
 • Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem
 • Før du drar fra klinikken vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført, samt info om mulige reaksjoner som kan oppstå etter en softlift-behandling

Hvis det er noe du lurer på kan du alltid kontakte oss her.

 

Anbefalt etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig, og daglig bruker høy solfaktor for beskyttelse mot solen. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som vil kunne bidra til et langsiktig bra resultat.

Hos Akademikliniken sørger vi for å gi deg god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hud. Vi tilbyr også en helt egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet gjennom flere års forskning.

Hva gir meg et freshere utseende?

Mange opplever med alderen at ansiktet forandrer seg på en måte som gjøre at man får skygger under øynene, skygger og linjer i munnvikene og ved nesevingene samtidig som huden i hake/kjeveområdet blir slappere. I de fleste tilfeller kommer dette som en kombinasjon av tap av muskelmasse i mellomansiktet kombinert med at fettputene i ansiktet flytter på seg (gjerne nedover). Volumet som tidligere var i mellomansiktet enten i form av såkalte eplekinn eller høye kinnben har flyttet seg nedover. Ved å bruke kombinasjoner av filler for å tilbakeføre tapt volum under øyne og i kinn/kinnben, skinbooster eller Profhilo for hudforyngelse og oppstramming eller andre hudbehandlinger, kan man få et naturlig og fint resultat. 

 

 

Kan jeg få behandling på samme dag som jeg kommer til konsultasjon?

Dersom du planlegger å gjøre filler, skinbooster eller profhilo kan du fint gjøre behandling samtidig som du er til konsultasjon så lenge det er satt av tid til det. Skal du derimot gjøre medisinsk rynkebehandling eller Aquagold, må du først komme inn til en forkonsultasjon slik at vi kan ordne en delegering for legemiddelet som benyttes til deg fra vår lege. Ved denne konsultasjonen tas det bilder, du får informasjon, fyller ut et helseskjema og får snakke med en kosmetisk sykepleier som forklarer deg mer om behandlingen. Dersom du har gjort medisinsk rynkebehandling hos oss tidligere, trenger du ikke en slik forkonsultasjon.  

Hvordan kvalitetssikrer du injeksjonsbehandlingen din?  

Injeksjoner med fillers og medisinsk rynkebehandling har blitt ganske vanlige behandlinger i Norge. Medisinsk rynkebehandling er regulert og kan bare utføres av helsepersonell. Derav er det ingen krav eller regulering rundt behandling med fillers. Dermed overføres ansvaret for behandlingene over til deg som kunde.  

Vi er for strenge reguleringer i bransjen da det ansvarliggjør oss som behandlere, slik det burde. Inntil det er på plass ønsker vi å hjelpe deg med hvordan du kan sortere bort uansvarlige aktører og sikre deg selv at du får behandling hos trygge og sikre hender. For å gjøre det enklest mulig deler vi våre beste råd på hva du burde sjekke ut før du gjennomfører en injeksjonsbehandling. 

 

Vår kompetanse, din trygghet

 • Alle injeksjonsbehandlinger med filler og medisinsk rynkebehandling utføres av autoriserte og sertifiserte sykepleiere eller autoriserte og sertifiserte leger.
 • Alle hudbehandlinger utføres av hudpleiere, sykepleiere eller annet sertifisert helsepersonell.
 • På Akademikliniken benytter vi alltid høykvalitative, veldokumenterte injeksjonspreparater fra velrennomerte forhandlere
 • Akademikliniken har telefonvakt i helgene for akutte tilfeller
 • Akademikliniken er alltid tilgjengelig på dagtid om du har spørsmål
 • Akademiklinikens behandlere gir deg en personlig behandlingsanbefaling og sier nei dersom du ikke trenger behandling

Hva koster en softlift-behandling?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode/produkt som benyttes. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av den uforpliktende konsultasjonen.

> Se priser for injeksjoner her

 

Praktisk informasjon om injeksjonsbehandlinger

 Vi har 4 avdelinger i Norge med mer enn 20 dyktige, kosmetiske sykepleiere som jobber for å gi deg et naturlig resultat.  Du finner din nærmeste avdeling her.