Nlite Laser | Akademikliniken

Nlite Laser

N-Lite laser er en mild ikke-invasiv laser som stimulerer kroppens kollagen produksjon.
Den egner seg ypperlig for de som ønsker å forebygge rynker, samt de som ønsker å behandle milde rynker uten bivirkninger.

N-Lite har også program for behandling av acne/kviser, lette acne arr, store porer og hudstruktur.

Behandlingen egner seg svært godt som forebyggende, samt i kombinasjon med andre behandlinger og medisinske kremer.

Alle kan i utgangspunktet behandles.
Det er likevel noen medikamenter og kremer man ikke bør benytte en tid før og etter behandlingen.

Går man på Roaccutane/Isotretinoin, kan man ikke behandles med N-Lite laser før tidligst et år etter avsluttet kur. Enkelte medikamenter som gir lysømfintlighet eller virker blodfortynnende skal også unngås.

Gravide behandles ikke.

Hva skjer før en N-Lite behandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er gratis, og helt uforpliktende.

Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser og eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.
Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister.
Behandling kan event utføres i forbindelse med konsultasjonstimen.
For enkelte laserbehandlinger, samt tidkrevende behandlinger, må imidlertid en ny time settes opp.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en N-Lite behandling?

Huden renses godt først og beskyttende briller settes på. Behandlingen vil ofte kjennes varm, men er ikke direkte smertefull.

N-Lite er spesielt designet for å treffe de små blodkarene i huden og trigge kroppens naturlige tilhelingsprosesser. Absorpsjonen av det gule lyset fra N-Lite laser gir en oppvarmende effekt og en lett betennelsestilstand i blodkarene. Dette frigjør cytokiner og vekstfaktorer, som igjen stimulerer til kollagendannelse. Det frigjøres også oksygen, noe som er viktig i forhold til behandling av acne da det «dreper» de anaerobe acnebakteriene.

Kollagen er en av de viktige fibrene som er med å holde huden elastisk og spenstig. Man danner ikke kollagen selv etter tenårene, derfor vil kroppen gradvis bryte ned kollagenet og rynker oppstår. Ved å stimulere kroppen til å igjen danne eget kollagen, kan man forebygge og mildne rynker og arr.

Behandlingen tar i gjennomsnitt 30 minutter for et helt ansikt.

Det er vanlig å ta behandling i snitt hver 3 måned. De første gangene kan det lønne seg å komme tilbake for en "touch up" etter 2 - 4 uker.

Antall behandlinger som behøves, varierer etter hva man ønsker å behandle, alvorlighetsgrad på indikasjonen samt respons.

2912_bd152c41

Hva skjer etter en N-Lite behandling?

1689_6a0a6891

Etter endt behandling, blir huden smurt med en spf 30 krem.

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum spf 30 daglig for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake.

I de fleste tilfeller vi man ikke få noen synlige merker etter behandlingen, men enkelte kan få små røde merker som varer noen dager.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Etterbehandling

For å beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling - denne vil også kunne ha en forebyggende effekt.
I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig, i tillegg til daglig beskyttelse mot solen.

Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademiklinikenog ZO Obagi.

Hva koster en N-Lite behandling?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode/behandling som benyttes.

Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen. Du kan lese mer om priser her.