Bjørn Tvedt signaturpeel er en peel med Crotonolje, som er en variasjon av fenolpeel, en dyp, kraftig kjemisk peeling, som hjelper på grove rynker, linjer og sterkt solskader hud. Lignende peelinger har vært brukt i en rekke år. Bjørn Tvedt signaturpeel er kraftigere og med mindre fare for bivirkninger enn tradisjonelle fenolpeelinger.

 

Hvordan utføres Bjørn Tvedt Signaturpeel?

Peelingen utføres i narkose, og tar cirka 1 time. Vanligvis er man i god form etter behandlingen, og kan raskt spise og stå opp. I noen tilfeller overnatter du på sykehuset til dagen etter, før du reiser hjem.

 

Hva skjer etter Bjørn Tvedt Signaturpeel?

Etter behandling er man hoven og ugjenkjennelig de første dagene. Sårsalve med antibiotika og bedøvelse legges på huden for at den ikke skal tørke ut.

Den første uken settes du opp til kontroller hyppig for sårstell og skifte av sårsalve hos sykepleier. Etter hver som huden heles avtar hyppigheten på kontrollene og man kan gjøre sårstell hjemme. Man må allikevel belage deg på regelmessig kontroller i flere uker.

Etter 3-6 dager kan du begynne å dusje forsiktig. Etter cirka 14 dager skal de fleste sår være borte, og huden går over i det som kalles hudrødmingfase. Denne varer i 8-12 uker. I denne perioden er huden ofte intenst rød. Dette kan dekkes med sminke.

 

Etterbehandling

Det anbefales å holde seg helt unna solen de første 12 ukene, og alltid bruke høy solfaktor (helst faktor 50). For å opprettholde et bra resultat anbefales vedlikeholdsbehandling. Hos Akademikliniken får du god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Skin Health.

 

Mulige komplikasjoner

Ved alle peelinger er det risiko for komplikasjoner. Infeksjoner, depigmentering og arrdannelse kan forekomme. Alle områder som ikke er tilhelet etter 14 dager kan gi økt fare for arr.

Er du i tvil kan du kontakte vårt sykehus på Ullevål på telefon 22 58 17 10.

 

Hva koster en Bjørn Tvedt Signaturpeel?

Prisen for en behandling avhenger av hvilket område som skal behandles. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.

Du kan lese mer om priser her.