Crotonolje peeling | Akademikliniken

Crotonolje peeling

En Crotonolje peeling er en peel med Crotonolje, som er en moderere variasjon av fenolpeeling. Dette er en dyp, kraftig kjemisk peeling, som hjelper på grove rynker, linjer og sterkt solskader hud. Lignende peelinger har vært brukt i en rekke år, og i flere ulike styrker. Akademikliniken har valgt å bruke en metode som ertyngre og gir mindre fare for bivirkninger, grunnet både konsentrasjon og sammensetning av Crotonolje, samt behandlingsmetode.

 

Hva skjer før en Crotonolje peel?

Før en peeling får du møte til en konsultasjon hos en kirurg der du kan stille spørsmål, og få informasjon om behandlingen. Du får tilsendt brev med behandlingstidspunkt, informasjonsskriv og resept på medisiner ved behov. Behandlingsdagen møter du fastende og nydusjet til oppsatt klokkeslett. Dersom du har fått resept på medikamenter, må du ha vært på apoteket og tatt disse ut i forkant. Du blir tatt imot av sykepleier og vist til rommet ditt. Du får pre-medikasjon, anestesilegen kommer og snakker med deg. Til slutt får du en samtale med kirurgen hvor du vil få en siste gjennomgang, og det tas bilder.

 

Hvordan foregår en Crotonolje peel?

Peelingen utføres i narkose, og tar cirka 1 time. Crotonoljen legges på jevnt over hele det avtalte området, og en sårsalve med antibiotika legges på. Vanligvis er man i god form etter narkosen, og kan raskt spise og stå opp. I noen tilfeller overnatter du på sykehuset til dagen etter, før du reiser hjem.

 

Hva skjer etter en Crotonolje peel?

Du vil være meget hoven, og ugjenkjennelig de første dagene. I tillegg er huden dekket av en sårsalve med antibiotika og bedøvelse for at huden ikke skal tørke ut. Den første uken settes du opp til kontroller daglig for sårsteill og skifte av sårkrem. Etter hver som huden tildeles, avtar hyppigheten av kontroller og du kan gjøre mer hjemme. Du må likevel belage deg på regelmessig kontroller i flere uker. Etter 3-6 dager kan du begynne å dusje forsiktig. Etter cirka 14 dager skal de fleste sår være borte, og huden går over i det som kalles hudrømningsfase. Denne varer i 8-12 uker. I denne perioden er huden ofte intenst rød. Dette kan dekkes med sminke, hvis ønskelig. Det er meget viktig å unngå at huden tørker ut. Samt å unngå å pirke/klø på skorper under hele tilhelingsforløpet. Dersom du ikke gjør som anbefalt, er faren for uheldige bivirkninger langt større.

 

Etterbehandling

Det anbefales å holde seg helt unna solen de første 12 ukene, og alltid bruke høy solfaktor (helst faktor 50) etter dette. For å opprettholde et bra resultat, anbefales vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Obagi.

Mulige komplikasjoner/bivirkninger

Ved alle peelinger er det risiko for komplikasjoner. Infeksjoner, depigmentering og arrdannelse kan forekomme. Alle områder som ikke er tilhelet etter 14 dager er potensielle problemer som kan gi økt fare for arr.

Du vil få med den informasjonen av oss før og etter peeling i forhold til hvordan du skal forberede deg og hva du må gjøre etter din peeling.

 

Hva koster en Crotonolje peel?

Prisen for en behandling avhenger av hvilket område som skal behandles. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.

Du kan lese mer om priser her.