Ellipse IPL - Akademikliniken

Skånsom og effektiv behandling med Ellipse IPL

IPL (Intense Pulsed Light) bruker hvitt lys bestående av mange bølgelengder. Sammenlignet med lasere som bare bruker 1 bølgelengde, har IPL med sitt brede spekter av bølgelengder, evnen til effektivt å behandle mange forskjellige tilstander.

IPL (Ellipse Nordlys) kan brukes til å behandle:

 

Vår IPL er nå mer effektiv, siden den har et ekstra filter som fjerner det infrarøde lyset (dette absorberes av væsken i vevet). Dette utgjør en sikrere behandling som er mer effektiv ved at den bruker mindre energi og ikke trenger utvendig avkjøling.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode/behandling som benyttes. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen. Du kan lese mer om priser her.

Hva skjer før en IPL behandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er gratis og helt uforpliktende.

Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Behandling kan event utføres i forbindelse med konsultasjonstimen. For enkelte laserbehandlinger, samt tidkrevende behandlinger, må imidlertid en ny time settes opp. For å kunne utføre en behandling, skal man ikke være brun, og man må man ikke ha vært i solen, eller brukt selvbruningskrem, de siste 4 ukene. Gravide behandles ikke.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en IPL behandling?

Før behandling renses huden, og vi påfører en gel for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden, slik at den kommer ned til de områdene den skal behandle.

Beskyttende briller blir tatt på, deretter legges laserens prisme på hudoverflaten og et lysglimt indikerer lysimpulsen. Dette kan kjennes ut som man får en strikk mot huden.

Ved behandling oppnås en absorbering av melaninet i pigmentflekker eller i hemoglobinet i blodkarene som skal behandles. Det korte lysglimtet er stilt inn på å varme opp målet til riktig temperatur uten å ødelegge det omkringliggende vev. Risikoen for bivirkninger blir da også redusert. Rett etter behandlingen kan huden kjennes varm og kanskje litt rød. Det er ingen åpne sår, og man kan eventuelt legge på dekkende krem hvis ønskelig. Etter en behandling kan man gå rett tilbake til jobb.

Etter IPL behandling

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum Spf 30 daglig for å redusere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake, samt unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene.

Er man behandlet for sprengte blodkar, kan man på grunn av en koagulering av de ødelagte årene, noen ganger få en blålig misfarging rett etter behandling.
Denne er forbigående og kan dekkes med make up.

Ved behandling av pigmenter med IPL, vil huden kunne fremstå som litt ”skitten” og pigmentflekkene kan bli mørke, noe som kommer av at pigmentet blir avstøtt fra huden, Denne prosessen kan ta fra 5-12 dager før alt er borte.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

 

Etterbehandling – vedlikeholdsbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling – denne vil også kunne ha en forebyggende effekt.
I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig, og beskytter den mot solen.

Hos Akademikliniken får du god info om hupleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO Obagi.