Hår

Hår er laget av keratin. Dette er et spesielt protein som også er grunnmaterialet til neglene våre, og som finnes i huden vår som et slags beskyttelsesmateriale.

Hvert hårstrå har tre ulike lag. Det ytterste laget heter cortex og det innerste medulla.
 
Det ytterste laget er tynt og ufarget, og beskytter det tykkere cortex, som inneholder melanin.

 

 

To typer melanin

Hårfargen vår avhenger av hvilken type melanin man har. Det finnes to typer melanin. Eumelanin gir brunt og svart hår, pheomelanin gjør at håret ser rødt ut.

Hvis man har svært små melaninmengder, får man blondt hår, nyansen av det blonde håret avhenger av hvilken type melanin man har.

Grått hår er resultatet av melaninmangel. Det er ofte aldersrelatert, men kan også forårsakes av stress eller sykdom.

Hårtransplantasjon utføres ved vår klinikk i Stockholm.

 

Årsaker til håravfall

Det finnes en rekke årsaker til at man mister hår. En del er kortvarige, mens andre er permanente. Vanligst er Androgen alopecia, såkalt mannlig håravfall. Til tross for navnet, rammer dette både menn og kvinner.

Omtrent hver tredje mann har en eller annen form for håravfall. Det begynner i ulike aldre og oppnår ulike proporsjoner.

Håret blir generelt tynnere med årene, og for mange blir det et problem som vokser i takt med at håret faller av.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/