filleri i hake

WEBBOOKING

Fem spørsmål du bør stille før en brystforstørring

Å gjennomføre et kirurgisk inngrep er en stor avgjørelse og krever en del undersøkelser. For å sikre at du havner hos riktig kirurg er det viktig at du har svar på følgende spørsmål.

 

1. Er kirurgen med i Norsk plastikkirurgisk forening (NPF)?
Medlemmer  i NPF er godkjente spesialister i plastikkirurgi. NPF er en fagmedisinsk forening for plastikkirurgi, og har som formål å fremme utviklingen innen plastikkirurgi samt å ivareta medlemmenes faglige interesser. NPF skal danne grunnlaget for det medisinske, faglige arbeidet innen plastikkirurgi i Legeforeningen.

 

2. Er implantatene godkjent av Food and Drug Administration (FDA)?
FDA er et av verdens tøffeste regelverk for regulering og overvåkning av bl.a. resepter, vaksiner, medisinsk utstyr osv. FDA er et av USAs føderale implementerende departementer og har ansvar for å beskytte og fremme folkehelsen. Du kan lese mer om dette på hjemmesiden deres på https://www.fda.gov/.

 

3. Hvordan velger klinikken de rette implantatene for deg?
Spør hvordan de går til verks når de velger ut hvilket implantat som skulle passe akkurat deg. Alle har forskjellige biologiske forutsetninger og det er viktig at valget tar utgangspunkt i korrigert bredde, høyde og projeksjon.

 

 4. Hvor lenge har klinikken eksistert?
Siden hvert inngrep, uansett omfang, alltid innebærer en risiko, er det viktig å se til at du havner hos noen med lang erfaring. Det finnes mange klinikker rundt om i landet, og det dukker stadig opp nye. Finn ut hvor lenge de har vært på markedet og hvilken erfaring din kirurg har.

 

5. Hvordan fungerer oppvåkningen?
Etter at operasjonen er avsluttet og du har blitt vekket opp fra narkosen, flyttes du til oppvåkningsavdelingen. På oppvåkningen skal det alltid finnes en sykepleier hos deg som kontrollerer at det går bra med deg og kommer til deg selv igjen etter operasjonen/narkosen.

 

Brystforstørring er i dag et av de mest utførte plastikkirurgiske inngrep. Til tross for at det årlig utføres tusenvis av brystforstørringer, kan det være vanskelig å finne rett kirurg.

Det finnes mange ulike årsaker til hvorfor kvinner vil foreta en brystforstørring:

  • Man ønsker å endre størrelsen på sine bryst
  • Ønsker å endre bryst f.eks. etter graviditet eller etter stort vekttap
  • Ved asymmetri (ulik størrelse på bryst eller tuberøse bryst)
  • Brystrekonstruksjon der man gjenskaper brystene etter tidligere brystoperasjon, f.eks. ved brysttumor.

Du er velkommen til å ta kontakt med oss for flere spørsmål eller bestill en tid for konsultasjon.

 

Innhold godkjent av: Mette Haga

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* indicates requiredJeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.Tilbakekalling av samtykke

Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/