5 viktige spørsmål | Akademikliniken

5 viktige spørsmål

Brystforstørring er i dag et av de mest utførte plastikkirurgiske inngrep. Til tross for at det årlig utføres tusenvis av brystforstørringer, kan det være vanskelig å finne rett kirurg.

Det finnes mange ulike årsaker til hvorfor kvinner vil foreta en brystforstørring:

– Man ønsker å endre størrelsen på sine bryst

– Ønsker å endre bryst f.eks. etter graviditet eller etter stort vekttap

– Ved asymmetri (ulik størrelse på bryst eller tuberøse bryst)

– Brystrekonstruksjon der man gjenskaper brystene etter tidligere brystoperasjon, f.eks. ved brysttumor.

1609_bd152c41

WEBBOOKING

5 viktige spørsmål du bør stille deg før en brystforstørring

Uansett hvem du henvender deg til, så er det viktig at du stiller de riktige spørsmålene ved din konsultasjon for å forsikre deg om at du har havnet hos rett person. Her oppfører vi 5 viktige spørsmål du må stille:

1. Er kirurgen med i NPF?
Norsk plastikkirurgisk forening (NPF) er en faglig forening for den medisinske spesialiteten plastikkirurgi, og sorterer under Den norske legeforening (Dnlf). Medlemmer er leger som ergodkjente spesialister i plastikkirurgi. Norsk plastikkirurgisk forening skal ivareta spesialitetens og medlemmenes interesser. Norsk forening for estetisk plastikkirurgi er en underavdeling av Norsk Plastikkirurgisk Forening.
2. Er implantatene FDA-godkjente?
FDA er et av verdens tøffeste regelverk for regulering og overvåkning av bl.a. resepter, vaksiner, medisinsk utstyr osv. FDA (Food and Drug Adminitration) er et av USAs føderale implementerende departementer og har ansvar for å beskytte og fremme folkehelsen. Du kan lese mer om dette på hjemmesiden deres på http://www.fda.org.

3. Hvordan velger klinikken hvilke implantater som passer for deg?
Spør hvordan de går til verks når de velger ut hvilket implantat som skulle passe akkurat deg. Går man bare ut fra volum, er det veldig vanskelig å regne ut hvordan sluttresultatet blir. Det er viktig at de ikke bare går ut fra dette, men faktisk korrigerer bredde, høyde og projeksjon etter dine biologiske forutsetninger.

4. Hvor lenge har klinikken eksistert?
Siden hvert inngrep, uansett omfang, alltid innebærer en risiko, er det viktig å se til at du havner hos noen med lang erfaring. Det finnes mange klinikker rundt om i landet, og det dukker stadig opp nye. Finn ut hvor lenge de har vært på markedet og hvilken erfaring din kirurg har.

5. Hvordan fungerer oppvåkningen?
Etter at operasjonen er avsluttet og du har blitt vekket opp fra narkosen, flyttes du til oppvåkningsavdelingen. På oppvåkningen skal det alltid finnes en sykepleier hos deg som kontrollerer at det går bra med deg og kommer til deg selv igjen etter operasjonen/narkosen.

Du er velkommen til å ta kontakt med oss for flere spørsmål eller bestill en tid for konsultasjon.