Korriger utstående ører hos Akademikliniken

utstående ører

 

WEBBOOKING

 

Hva skjer før en operasjon for utstående ører?

Vi i Akademikliniken er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvis du velger å gå videre bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form, og at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

 

Hvordan foregår en operasjon for utstående ører?

Vanligvis korrigerer vi utstående ører under narkose som kompletteres med en lokalbedøvelse av området rundt øret.

Den vanligste operasjonsteknikken er at brusken deles fra baksiden ved den tenkte indre bryterynken på øret, legges fri og slipes. Da slipper kirurgen å gjøre et snitt på ørets fremside. Slipingen gjør at brusken i øret bøyer seg bakover, og på denne måten kommer øret nærmere hodet.

Vi utfører også andre korrigeringer med sliping eller gjennom å skjære bort en bruskforhøyelse. For å korrigere utstående øreflipper tar man også bort hud eller underhudsfett fra baksiden.

Når kirurgen har skapt den nye formen på øret, sys snittet på ørets bakside sammen, og øret formes med bandasje. For å holde bandasjen stødig på plass under tilhelingstiden legger vi som oftest en bandasje rundt hodet.

 

Hva skjer etter en operasjon for utstående ører?

Vanligvis har man milde til moderate smerter etter en øreoperasjon. Mesteparten av smerten forsvinner etter en dag.

Under tilhelingsfasen er bandasjen som legges rundt hodet viktig for å holde ørene på plass.

Vanligvis tar vi bort bandasjen på klinikken etter tre dager. Etter en uke kommer du tilbake til klinikken for å fjerne eventuelle sting. Det er fint om du tar med et pannebånd, som du kan bruke i tiden etter operasjonen.

Unngå å trene de tre første ukene. Når det gjelder sport der man risikerer slag mot øret, bør man vente i 6-8 uker etter operasjon. Etter cirka 6 måneder er øret fullstendig leget.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et timekort for oppfølgningstime med telefonnummer til klinikken, og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

 

 

Hva koster det for en operasjon for utstående ører?

Pris for øreplastikk avhenger av en rekke faktorer. Du vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 625,-.

> Se priser for korrigering av utstående ører
> Vi tilbyr også filler i øreflippene

WEBBOOKING

 

Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt