Utstående ører? | Akademikliniken

Korrigere utstående ører

Korrigering av ører

I løpet av mange år har vi behandlet pasienter som ønsker å korrigere ørets form. Det handler vanligvis om å korrigere utstående ører, men det kan også finnes grunner til å korrigere andre deler av øret, utstående øreflipper eller uvanlig høy mellomdel i øret.

Å korrigere utstående ører med kirurgi er også den vanligste estetiske operasjonen som utføres på barn. Det er praktisk å utføre operasjonen rett før barnet begynner på barneskolen.

Hos oss er din trygghet viktig, derfor tar vi alltid en konsultasjon før et inngrep. Her vil du treffe en av våre erfarne kirurger, som vil fortelle deg mer om inngrepet og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Ta kontakt med oss i for en uforpliktende konsultasjon.

WEBBOOKING

 

Hva skjer før en operasjon for utstående ører?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.

Under denne konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid. Vi prater også om dine forventninger, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Du må fylle ut et helseskjema, i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

Hvis du velger å gå videre, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i form og at du leser info om hva som gjelder før, under og etter operasjonen.

Vi er alltid tilgjengelige til å svare på dine spørsmål.

 

Hva skjer før en operasjon for utstående ører?

Vanligvis korrigerer vi utstående ører under narkose som kompletteres med en lokalbedøvelse av området rundt øret. Den vanligste operasjonsteknikken er at brusken deles fra baksiden ute ved den tenkte indre bryterynken på øret, legges fri og slipes. Dermed slipper kirurgen å gjøre et snitt på ørets fremside. Slipingen gjør at brusken i øret bøyer seg bakover, og på denne måten kommer øret nærmere hodet.

Vi utfører også andre korrigeringer med sliping eller gjennom å skjære bort en brusforhøyelse. For å korrigere utstående øreflipper tar man også bort hud eller underhudsfett fra baksiden. Når kirurgen har skapt den nye formen på øret, sys snittet på ørets bakside sammen, og øret formes med bandasje. For å holde bandasjen stødig på plass under tilhelingstiden, legger vi oftest også en bandasje rundt hodet.

Hva skjer etter en operasjon for utstående ører?

Man kan oppleve en dunkende ømhet i øret i timene etter operasjonen, men ikke verre enn at dette mildnes ved hjelp av vanlige smertestillende. Mesteparten av smerten forsvinner etter en dag.

Under tilhelingsfasen, er den bandasjen som legges rundt hodet svært viktig for å holde øret på plass. Det bør derfor ikke gnis under den første uken etter operasjonen.Vanligvis tar vi bort bandasjen på klinikken etter én uke, og da kan øret fortsatt være lett misfarget, men dette bruker å forsvinne ette r10-14 dager. Etter én til to uker kommer du tilbake til klinikken for å ta bort stingene.

Unngå å trene de første tre ukene etter operasjonen. Når det gjelder sport der man risikerer trekk i og slag mot øret, bør man vente i 6-8 uker etter operasjonen. Etter cirka 6 måneder er øret leget. Når du drar hjem etter en operasjon, får du et timekort for oppfølgningstime med telefonnummer til klinikken, og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

Man kan kombinere en korrigering av ørene med andre typer ansiktsinngrep. Om, og hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du også gjennom med din kirurg før operasjonen.

Hva koster det for en operasjon for utstående ører?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Ta kontakt med oss i dag for å få mer informasjon om priser og om operasjonen. Se priser for korrigering av utstående ører.