Korriger utstående ører hos Akademikliniken

utstående ører

 

Bli fornøyd med ørene dine

I løpet av mange år har vi behandlet pasienter som ønsker å korrigere ørets form. Det handler vanligvis om å korrigere utstående ører, men det kan også finnes grunner til å korrigere andre deler av øret, utstående øreflipper eller uvanlig høy mellomdel i øret.

Å korrigere utstående ører med kirurgi er også den vanligste estetiske operasjonen som utføres på barn. Det er praktisk å utføre operasjonen rett før barnet begynner på barneskolen.

WEBBOOKING

 

Hva skjer før en operasjon for utstående ører?

Vi i Akademikliniken er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvis du velger å gå videre bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form, og at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

 

Hvordan foregår en operasjon for utstående ører?

Vanligvis korrigerer vi utstående ører under narkose som kompletteres med en lokalbedøvelse av området rundt øret.

Den vanligste operasjonsteknikken er at brusken deles fra baksiden ved den tenkte indre bryterynken på øret, legges fri og slipes. Da slipper kirurgen å gjøre et snitt på ørets fremside. Slipingen gjør at brusken i øret bøyer seg bakover, og på denne måten kommer øret nærmere hodet.

Vi utfører også andre korrigeringer med sliping eller gjennom å skjære bort en bruskforhøyelse. For å korrigere utstående øreflipper tar man også bort hud eller underhudsfett fra baksiden.

Når kirurgen har skapt den nye formen på øret, sys snittet på ørets bakside sammen, og øret formes med bandasje. For å holde bandasjen stødig på plass under tilhelingstiden legger vi som oftest en bandasje rundt hodet.

 

Hva skjer etter en operasjon for utstående ører?

Man kan oppleve en dunkende ømhet i øret i timene etter operasjonen, men ikke verre enn at dette mildnes ved hjelp av vanlige smertestillende. Mesteparten av smerten forsvinner etter en dag.

Under tilhelingsfasen er bandasjen som legges rundt hodet svært viktig for å holde øret på plass. Det bør derfor ikke gnis under den første uken etter operasjonen.

Vanligvis tar vi bort bandasjen på klinikken etter én uke, og da kan øret fortsatt være lett misfarget. Dette bruker å forsvinne etter 10-14 dager. Etter én til to uker kommer du tilbake til klinikken for å ta bort stingene.

Unngå å trene de første tre ukene etter operasjonen. Når det gjelder sport der man risikerer slag mot øret, bør man vente i 6-8 uker etter operasjonen. Etter cirka 6 måneder er øret fullstendig leget.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et timekort for oppfølgningstime med telefonnummer til klinikken, og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

 

Eventuell kombinasjonsbehandling

Man kan kombinere en korrigering av ørene med andre typer ansiktsinngrep. Hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre prater du gjennom med din kirurg før operasjonen.

 

Hva koster det for en operasjon for utstående ører?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet av omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av den uforpliktende konsultasjonen.

> Se priser for korrigering av utstående ører

WEBBOOKING