Sprengte blodkar i ansiktet? | Akademikliniken

Behandling av sprengte blodkar i ansiktet med V-Beam og IPL

Skånsom behandling av sprengte blodkar i ansiktet med V-Beam og IPL laser.

Det er vanlig med sprengte blodkar i ansiktet, fremfor alt på kinn og nese. Det finnes flere årsaker til overfladiske kar i ansiktet, der de vanligste er:

 

 

Sprengte blodkar kan være svært sjenerende for den som er rammet. Ved hjelp av karlaseren V-Beam og IPL  som er utviklet spesielt for å behandle kar, kan vi behandle de sprengte blodkarene. Behandlingene er svært effektiv, og i mange tilfeller vil man se forbedringer allerede etter èn gang, men man må påberegne 2-4 behandlinger.

 

Akademikliniken har lang erfaring med behandling av sprengte blodkar, og kan vise til svært gode resultater hos tidligere pasienter.

Hva skjer før en behandling?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er gratis, og helt uforpliktende.

Du må fylle ut et helseskjema i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.
Deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Hvis mulig, kan en eventuell behandling foretas i forbindelse med konsultasjonen.

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige  dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en behandling?

På sykehuset bruker vi V-Beam med spesiell bølgelengde som er optimert for kar når vi behandler ulike former for karforandringer. Vanligvis er det nødvendig med gjentatte behandlinger med noen ukers mellomrom. V-Beam er en av markedets beste lasere, og brukes blant annet av svenske universitetssykehus.

Med IPL kan vi behandle alle typer sprengte blodkar i ansikt, hals og på bryst, også røde arr etter acne/kviser.
Før behandling renses huden, og vi påfører en gel for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden slik at den kommer ned til de områdene den skal behandle. Blodet inneholder hemoglobin som absorberer lyset og omdanner det til varme. Denne varmen ødelegger proteinet som sitter i veggene i blodkaret. Dette resulterer i at åreveggen klapper sammen, og åren vil gradvis forsvinne etter behandling.
En skal regne gjennomsnittlig 2-5 behandlinger med ca 4 ukers intervall.

Hva skjer etter behandlingen?

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen, og man skal bruke dagkrem med minimum solfaktor 30, samt unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene.

Vi anbefaler at du daglig bruker minimum solfaktor 30 for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført, samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsbehandling – denne vil også kunne ha en forebyggende effekt.

Hos Akademikliniken får du god info om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra Akademikliniken og ZO SkinHealth.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av hvilket område som skal behandles og metode/behandling som benyttes.
Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.

Du kan lese mer om priser her.