Neseoperasjon hos Akademikliniken

neseoperasjon

Et av de mest etterspurte inngrepene hos oss

Det finnes i hovedsak to grunner til at noen ønsker seg en neseoperasjon:

  • Estetiske årsaker
  • Funksjonelle årsaker

Ingen neseoperasjon er lik. Alle har et forskjellig utgangspunkt og ulike ønsker. For noen handler det om estetikk, mens for andre handler det om funksjon, som for eksempel ved en operasjon av skjev neseskillevegg. Grunnet nesens vitale funksjon er neseoperasjoner et av de mest krevende inngrepene innenfor plastisk kirurgi.

Gjennom lang erfaring og høy kompetanse er Dr. Bjørn Tvedt en av Norges mest etterspurte innen nesekirurgi, og våre pasienter kan føle seg trygge ved å velge Akademikliniken.

 

“For meg handlet det om å finne en kirurg jeg både stolte på at ville ivareta mine behov og gi meg den informasjonen jeg trengte. Jeg følte at jeg kunne stole på Bjørn under hele prosessen, og resultatet har blitt bedre enn hva jeg kunne drømme om. Jeg har rett og slett blitt en bedre utgave av meg selv!”

 

Du kan lese flere vurderinger av Dr. Bjørn Tvedt på legelisten.no.

 

3D-simuleringen av forventet resultat

Nesen har en sentral plass i ansiktet. Derfor kan en neseoperasjon gi stor forandring på ditt utseende. For oss er det viktig at du kan få så realistiske forventninger som mulig av sluttresultatet på forhånd.

Derfor tilbyr vi muligheten til å gjøre en 3D-simulering av din nese. Du har da mulighet til å se et forventet før og etter-resultat etter en neseoperasjon.

Hva skjer før en neseoperasjon?

Vi i Akademikliniken er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil her få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastikkirurger snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

WEBBOOKING

Hvis du velger å gå videre etter konsultasjonen, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form, og at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

> Vi er alltid tilgjengelige om du skulle lure på noe

Hvordan foregår en neseoperasjon?

Du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form og ved å lese informasjon du fikk om hva som gjelder før, under og etter operasjonen.

På selve operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som starter med å fotografere operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av operasjonen.

Operasjonen skjer vanligvis under narkose og tar mellom 30 minutter og to og en halv time, avhengig av omfanget på inngrepet. Siden vi legger snittet inne i nesen får du ingen synlige arr. Det er kun ved spesielt kompliserte operasjoner at vi også må legge et snitt på utsiden av nesen, men arrene er likevel svært diskrét.

Når kirurgen har sydd sammen snittene inne i nesen, legger vi på en støttebandasje, ofte i form av en gips. I blant legger vi også en liten tampong dynket i salve inne i hvert nesebor.

Etter operasjonen må du bli på Akademiklinikens postoperative avdeling i noen timer for pleie.

Hva skjer etter en neseoperasjon?

Det kommer til å oppstå blåmerker og hevelser etter operasjonen. Dette avtar i løpet av de første ukene. Når man utfører en større neseoperasjon eller opererer nesebenet, kan man få en tydelig hevelse rundt øynene. Dette er ufarlig og kommer til å gå over.

Den første uken etter operasjonen, når neseslimhinnen er hoven, kan det være vanskelig å puste gjennom nesen. Etter et par dager bruker hevelsen å avta.

Unngå å pille deg i nesen, snyte deg hardt eller å bruke nesedråper de første dagene etter operasjonen, da det lett oppstår neseblødning.

De fleste pasienter opplever vanligvis ikke noen betydelig smerte forbundet med neseplastikk. Det er normalt å bli hjemme fra arbeid i én uke.

Dagen etter operasjon kommer du til kontroll for å fjerne tampongene i nesen. Neste kontroll er hos sykepleier en uke etter operasjon for å fjerne gipsen. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss tidligere hvis du ønsker.

Selv om sluttresultatet kan bedømmes tidligst etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi fjerner gipsen. Det er viktig at du har realistiske forventninger.

Hva koster en neseoperasjon?

Pris for neseplastikk avhenger av en rekke faktorer. Du vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 625,-.

Se priser for neseplastikk >

WEBBOOKING

 

Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt