Neseplastikk

Hva innebærer en neseoperasjon (neseplastikk)?

Gjennom en neseoperasjon kan man forbedre funksjon og endre form, størrelse og noe lengde på nesen, endringene som kan oppnås bygger på nesens anatomi og hudens tykkelse og elastisitet. En neseoperasjonogså kjent som rhinoplastikk kan senke ryggen,trekke nesetippen inn i ansiktet, smalne nese og nesebor i tillegg til å forkorte neseborene sett fra siden.  

Utføres ved vår kirurgiske enhet i Gøteborg.

Alle neseplastikker utføres ved vår kirurgiske enhet i Gøteborg. For å se priser på konsultasjon og operasjon, se her.

 

Pasient deler sin erfaring:

– Eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette tidligere!

«Opererte nesen på Akademiklinikken i starten av juni 2021. Hadde tenkt på å operere nesen i over 10 år. Gjorde mye research og hadde konsultasjoner med 3 norske kirurger. Den eneste jeg fikk skikkelig god magefølelse på var kirurgen hos Akademikliniken. 

Kirurgen så det som jeg så, og jeg følte en umiddelbar trygghet ved at kirurgen begynte å foreslå hva som kunne gjøres, før jeg selv egentlig hadde sagt så mye om hva jeg ville gjøre. Noen tenker kanskje at dette kan være negativt, men jeg ser på det som en stor fordel. Jeg vil ha en kirurg som forstår hva som er en pen, feminin nese og har en mening om hva som blir finest resultat på akkurat meg...»

Les mer

Pasient deler sin erfaring:

 – Jeg kunne virkelig ikke gjort et bedre valg

«Etter en neseoperasjon hos en annen kirurg, endte jeg opp med en del ujevnheter i både ben og brusk, som ble mer og mer fremtredende med årene. Til slutt følte jeg at jeg måtte gjøre noe med dette, det var jo umulig å ikke legge merke til det da jeg så meg i speilet. Det å skulle gå tilbake til den opprinnelige kirurgen var utelukket, jeg hadde mistet all tillit til han. Så jeg begynte å lete etter en annen kirurg.

Valget falt til slutt på kirurgen hos Akademikliniken. Og jeg kunne virkelig ikke gjort et bedre valg. Nå har jeg en fin, jevn og rett nese, som ser helt naturlig ut. Jeg er kjempefornøyd med resultatet.»

 

Fra legelisten.no

Før og etter neseoperasjon (neseplastikk)

Nesen har en sentral plass i ansiktet. Derfor kan en neseoperasjon (rhinoplastikk)gi stor forandring på ditt utseende. For oss er det viktig at du kan få så realistiske forventninger som mulig av sluttresultatet på forhånd. Derfor tilbyr vi muligheten til å gjøre en 3D-simulering av nesen din, slik at du ser før og etter-resultat av den tiltenkte neseoperasjonen.

Estetiske - eller funksjonelle årsaker for neseoperasjon:

Eksempel på funksjonell årsak til neseoperasjon:

Hva er skjev neseskillevegg?

Skjev neseskillevegg kan føre til nedsatt luftpassasje gjennom ett elle begge neseborene, smerter, tett nese, søvnproblemer eller hyppige bihulebetennelser. Skjev neseskillevegg kan være medfødt eller oppstå etter en skade.

 

Operasjon av skjev neseskillevegg (septumplastikk)

Under operasjonen løsner kirurgen huden og forandrer på brusken og eventuelt benet i nesen. Kirurgen fjerner, justerer eller legger til litt brusk for å rette opp den stive delen av nesen. Deretter legges huden på plass som tilpasser seg det forandrede underlaget.
Operativt legges det oftest en tilgang via høyre eller venstre nesebor i den fremre delen av neseskilleveggen. Brusken rettes opp, og hvis det er skjevt ben bakover i nesen korrigeres dette. Det sys ofte fast en plaststøtte/plate på hver side av neseskilleveggen som skal støtte nesen mens den gror.

Eksempel på estetisk årsak til neseoperasjon:

Når nesetippen ikke stemmer

Mange av de som kommer til oss ønsker å endre på nesetippen. Noen synes at nesetippen deres er for stor og rund og andre kan mene at nesetippen deres peker for mye oppover. Det finnes andre måter enn kirurgi for småjusteringer, man kan f. eks bruke Restylane filler for å rette opp nesetipp og neserygg.

 

Operasjon av nesetipp

Nesetippen finnes i mange forskjellige former. Operasjon av nesetipp er meget krevende. Det er alltid en balansegang mellom form og funksjon. Det er begrensninger på hvor mye kirurgen kan korrigere, ofte er det en stor endring, men ikke nødvendigvis i like stor grad som pasienten ønsker. Dersom pasienten har tykk hud, vil det kunne påvirke hvor smal/nett nesetippen kan bli. Det er viktig at nesen etter en korreksjon har naturlige proporsjoner og at neserygg og nesetip harmonerer og at den nye nesen er naturlig i ansiktet.

Hvordan foregår en neseoperasjon?

Operasjonen skjer under narkose og tar alt fra 30 minutter og opptil 2, 5 timer, avhengig av omfanget på inngrepet. Siden vi legger snittet inne i nesen får du ingen synlige arr. Det er kun ved spesielt kompliserte operasjoner at vi også må legge et snitt på utsiden av nesen, men arrene er likevel svært diskrét. Når kirurgen har sydd sammen snittene inne i nesen, legger vi på en støttebandasje, ofte i form av en gips. I blant legger vi også en liten tampong dynket i salve inne i hvert nesebor. Etter operasjonen må du bli på Akademiklinikens postoperative avdeling i noen timer for pleie.

 

Kan neseplastikk kombineres med andre behandlinger?

Neseplastikk kan kombineres med for eksempel leppeløft, injeksjonsbehandlinger og øyelokkirurgi. Under en uforpliktende konsultasjon vil du sammen med kirurgen bli enig om inngrep som passer din anatomi og gir de resultatene du ønsker.

Hvem egner seg for neseplastikk?

Neseplastikk egner seg for de som har en nese ikke fungerer optimalt og/eller kosmetiske endringer på nesen. Det er viktig å gjøre en grundig vurdering før du bestemmer deg. En liten endring på nesen er en ganske stor endring for hele utseendet.

Hvor lenge varer neseplastikk?

Resultatet etter en neseplastikk (neseoperasjon) er permanent. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger og med medisinske hud - og injeksjonsbehandlinger kan resultatene både forsterkes og forlenges.

Hva skjer etter en neseoperasjon?

Det kommer til å oppstå blåmerker og hevelser etter operasjonen. Dette avtar i løpet av de første ukene. Når man utfører en større neseoperasjon eller opererer nesebenet, kan man få en tydelig hevelse rundt øynene. Dette er ufarlig og kommer til å gå over. Den første uken etter operasjonen, når neseslimhinnen er hoven, kan det være vanskelig å puste gjennom nesen. Etter et par dager bruker hevelsen å avta. Unngå å pille deg i nesen, snyte deg hardt eller å bruke nesedråper de første dagene etter operasjonen, da det lett oppstår neseblødning. De fleste pasienter opplever vanligvis ikke noen betydelig smerte forbundet med neseplastikk. Det er normalt å bli hjemme fra arbeid i én uke. Dagen etter operasjon kommer du til kontroll for å fjerne tampongene i nesen. Neste kontroll er hos sykepleier en uke etter operasjon for å fjerne gipsen. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss tidligere hvis du ønsker.

Selv om sluttresultatet kan bedømmes tidligst etter seks måneder, kommer du til å se en forandring allerede når vi fjerner gipsen. Det er viktig at du har realistiske forventninger.

Den første konsultasjonen

Den første konsultasjonen handler om å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. Du får blant annet informasjon om hvilke behandlinger som imøtekommer resultatet du ønsker, og hvilke forbedringer du kan forvente deg.

 

Før- og etterbilder – neseoperasjon

I henhold til markedsføringsloven er det ikke lov å vise før-og etterbilder av plastikkirurgiske inngrep. Altså kan vi ikke vise bilder tatt før inngrepet med resultatene etterpå. Du kan under den uforpliktende konsultasjonen hos plastikkirurg se før- og etterbilder hvor du har muligheten til å vurdere kirurgens estetikk og håndverk i tillegg til å få en forståelse av hva inngrepet innebærer.

 

Pasientkoordinator – din beste venn gjennom hele reisen

Etter konsultasjonen treffer du en av våre dyktige koordinatorer som jobber for at du skal føle deg trygg på avgjørelsen din og at du får den informasjonen du trenger. Bestemmer du deg for å gjennomføre operasjonen, booker du tid som passer, og får pasientavtalen og informasjon om inngrepet med deg hjem.
Kirurgi er en stor avgjørelse og det er viktig for oss at du er mest mulig forberedt og sikker i valget ditt. Ta kontakt om du lurer på noe, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Utsettelse av operasjonen

Er du forkjølet, hoster, har feber eller mistanke om smitte, må du ringe oss slik at slik at vi kan vurdere om operasjonen må utsettes og en annen kan få din operasjonstid. Vi vil da trenge en legeerklæring fra din fastlege. Vi vil også vurdere hvorvidt en antibiotikakur eventuelt kan startes. Se øvrige betingelser for avbestilling i «Pasientavtale ved operasjon».

Før operasjonen

Sett deg godt inn i informasjonen som du har fått om forberedelser, rutiner, tiden etter og eventuelle komplikasjoner.

Les mer om forberedelsene

På operasjonsdagen

Sammen med plastikkirurgen din går du gjennom de siste detaljene før operasjonen og kirurgen tar bilder av operasjonsmarkeringene.

Les mer om operasjonsdagen

Etter operasjonen

Det er vanlig med smerter, hevelse og ømhet i de første døgnene etter en operasjon.

Les mer om tiden etter operasjon

Hva er inkludert i prisen?

Hos Akademikliniken er observasjon etter operasjonen inkludert i prisen.  Du blir fulgt opp av sykepleier som passer godt på deg og sørger for riktig smertelindring. Dette reduserer også risiko for komplikasjoner som blodpropp og blødning betraktelig.  Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt i tiden etter operasjonen, derfor er det ingen begrensning for antall kontroller hos sykepleier den første tiden. Derimot er det én etterkontroll hos kirurgen din. Skulle det være behov for små korreksjon vil du sammen med kirurgen kunne bli enig om rammer for videre løp.

 

Hva koster neseoperasjon?

 

 

Konsultasjon med plastikkirurg 600,- SEK
Online konsultasjon med plastikkirurg 600,- SEK

 

 

Se priser for neseplastikk i Gøteborg her

 

Pris på  neseoperasjoner avhenger av en rekke faktorer og du  vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi tilbyr neseplastikk kun i Gøteborg.   


   


   

   


   
   

   

  Meld deg på vårt nyhetsbrev!

  * indicates required  Jeg gir mitt samtykke til at Akademikliniken behandler mitt navn, e-postadresse, hjemby og interesseområde for å sende ut nyhetsbrev og informasjon om virksomheten, fordeler samt rabatter via e-post.  Tilbakekalling av samtykke

  Du har rett til å når som helst tilbakekalle ditt samtykke ved å gi beskjed til Akademikliniken. Dette gjør du ved å sende en e-post til privacy@ak.se. I tilbakekallelsen må det fremgå hvem du er og hvilke personopplysninger tilbakekallelsen gjelder. Tilbakekallelse av samtykke innebærer at Akademikliniken ikke kan fortsette å behandle dine personopplysninger dersom ikke annen lovlig grunn foreligger. Akademikliniken skal informere deg dersom en slik lovlig grunn foreligger. Den behandling av personopplysninger som du har gitt samtykke til og som allerede har pågått frem til tilbakekallelsen er gjort, er dog lovlig og omfattes derfor ikke av tilbakekallelsen. Du kan også melde deg av ved å trykke på avmeldingslinken i et av Akademiklinikens nyhetsbrev.

  For informasjon om hvordan Akademikliniken behandler dine personopplysninger og dine rettigheter som registrert – les mer på https://www.akademikliniken.no/personvernerklaering/