Leppeoperasjon | Akademikliniken

Estetisk leppekirurgi – VY-plastikk

I dag er estetisk leppekirurgi – med leppeløft/leppeoperasjon, et vanlig inngrep.

I løpet av årene har vi hjulpet mange pasienter til å korrigere disse enten aldersrelaterte forandringene eller medfødte avvikene.

 

WEBBOOKING

 

Hva skjer før et leppeløft?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.

Under denne konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid. Vi prater også om dine forventninger, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Du må fylle ut et helseskjema, i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

Hvis du velger å gå videre, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i form og at du at du setter deg inn i hva som gjelder før, under og etter operasjonen.

Vi er alltid tilgjengelige til å svare på dine spørsmål.

Hvordan foregår leppekirurgi?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som planlegger operasjonen i detalj og fotograferer operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege og får tildelt et rom som du disponerer under ditt besøk ved klinikken.

En operasjon av leppene skjer normalt under narkose, og tar ofte ikke mer enn én time. Tiden kan likevel variere avhengig av inngrepets omfang. Etter noen timers hvile og omsorg kan du oftest dra hjem samme dag.

Mindre korrigeringer utfører vi under lokalbedøvelse, for eksempel ved injeksjonsbehandling av rynker. Når det gjelder aldersrelaterte problemer, som en lang overleppe, gjør din kirurg et snitt ved nesens underkant. For å korrigere nedsunkne munnviker gjennomfører vi et munnvikløft gjennom et vinklet snitt i og ovenfor munnviken.

En annen metode for å få større lepper, er å injisere kroppsegne preparater, slik som hyaluronsyre. Med denne metoden forsvinner effekten etter cirka et halvt år. Les mer her.

Det finnes også mange produsenter av kunstige injeksjonspreparater som gir permanente effekter. Vi anbefaler ytterst sjelden disse preparatene, etter som de også kan gi bivirkninger.

 

 

Hva skjer etter leppekirurgi?

De første døgnene etter operasjonen kan du oppleve en følelse av hevelse, stivhet, spenning og ømhet. Det er helt normalt, og kommer til å forsvinne suksessivt i løpet av de første ukene etter operasjonen. For å redusere hevelsen raskere anbefaler vi at du kontakter en av våre hudterapeuter.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men du kommer til å være hoven i to til tre uker. Etter fem til sju dager kommer du på den første kontrollen. Men du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss når som helst.

Etter som tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det gående med rolige spaserturer.
Tre uker etter operasjonen kan du trene som vanlig. Unngå også å sole deg i løpet av de seks første månedene hvis utvendige, synlige snitt har blitt brukt ved leppeoperasjonen din.

Selv om sluttresultatet, fyldigere lepper og et mer ungdommelig utseende, kan bedømmes tidligst etter seks måneder, kommer du til å se en forbedring allerede når vi tar bort stingene. Men det er viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved konsultasjonen og ved de forberedende samtalene med din kirurg.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

Leppekirurgi kan kombineres med andre ansiktsinngrep, slik som ansiktsløft, panneløft, øyelokkirurgi, fettsuging, fettinjeksjoner og rynkeinjeksjonsbehandling. Injeksjonsbehandlinger som ikke gir noen permanente virkninger, utføres av sykepleiere ved Akademiklinikkens mottak.  Har du problemer med små rynker rundt munnen, kan vi korrigere dette gjennom lokal behandling, for eksempel med laser, kjemisk peeling eller injeksjonsbehandling.

Om og hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du gjennom ved den uforpliktende konsultasjonen eller ved en anledning nærmere operasjonen sammen med din kirurg.

Ved fettinjeksjoner kan cirka 70 % av fettet forsvinne de første ukene etter inngrepet. Derfor kan man ha behov for å gjenta injeksjonsbehandlingen en eller flere ganger. Vanligvis venter man opptil seks måneder med en andre injeksjonsomgang. Det er også individuelle variasjoner når det gjelder hvor mye fett som blir igjen.

For at du skal få en vakker helhet er det viktig at du pleier huden din regelmessig. På Akademiklinikens hudsenter kan du bestille tid hos våre kompetente hudpleieterapeuter. Det finnes også en egen hudpleieserie fra Akademiklinikken som vi har utviklet i løpet av flere års forskning.

Her kan du bestille en uforpliktende konsultasjon

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner og behandlinger under hver klinikk.

Se priser for leppekirurgi >