Estetisk leppeoperajon (VY-plastikk) hos Akademikliniken

leppeoperasjon

 

Få leppene du ønsker med en leppeoperasjon

I dag er estetisk leppekirurgi med leppeløft eller leppeoperasjon et vanlig inngrep som kan gi deg fyldigere lepper og et mer ungdommelig utseende.

I løpet av årene har vi hjulpet mange pasienter til å korrigere disse aldersrelaterte forandringene eller medfødte avvikene ved leppene.

WEBBOOKING

 

Hva skjer før en leppeoperasjon?

Vi er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. I konsultasjonen vil du treffe en av våre dyktige leger som vil foreta en vurdering av dine lepper.

Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger prate med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvis du velger å gå videre etter konsultasjonen, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved å holde deg i form, og at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

> Vi er alltid tilgjengelige om du skulle lure på noe

 

Hvordan foregår en leppeoperasjon?

På selve operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som starter med å fotografere operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av operasjonen.

En operasjon av leppene skjer normalt under narkose, og tar ofte ikke mer enn én time. Tiden kan likevel variere avhengig av inngrepets omfang. Etter noen timers hvile og omsorg kan du som oftest dra hjem samme dag.

Mindre korrigeringer utfører vi under lokalbedøvelse, for eksempel ved injeksjonsbehandling av rynker.

Når det gjelder aldersrelaterte problemer, som en lang overleppe, gjør din kirurg et snitt ved nesens underkant.

For å korrigere nedsunkne munnviker gjennomfører vi et munnvikløft gjennom et vinklet snitt i og ovenfor munnviken.

En annen metode for å få større lepper, er å injisere kroppsegnede preparater, slik som hyaluronsyre/Restylane. Med denne metoden forsvinner effekten etter cirka et halvt år.

 

Hva skjer etter en leppeoperasjon?

De første døgnene etter operasjonen kan du oppleve en følelse av hevelse, stivhet, spenning og ømhet. Det er helt normalt, og kommer til å forsvinne i løpet av de første ukene etter operasjonen. For å redusere hevelsen raskere anbefaler vi at du kontakter en av våre hudterapeuter.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men du kommer til å være hoven i to til tre uker. Etter fem til sju dager kommer du på den første kontrollen. Du er selvfølgelig alltid velkommen til å ta kontakt med oss når som helst.

Nyttige forholdsregler å ta etter endt behandling:

  • Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter. Rolige spaserturer er helt topp. Tre uker etter operasjonen kan du trene som vanlig
  • Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig i 6 måneder
  • Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem
  • Før du drar fra klinikken vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen som er blitt utført, samt info om mulige reaksjoner som kan oppstå etter en softlift-behandling
  •  Unngå også å sole deg i løpet av de seks første månedene hvis utvendige, synlige snitt har blitt brukt ved leppeoperasjonen din.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forbedring allerede når vi tar bort stingene, men det er viktig at du har realistiske forventninger.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved konsultasjonen samt ved de forberedende samtalene med din kirurg.

Når du drar hjem etter en operasjon får du alltid en oppfølgningstime og telefonnummeret til klinikken og kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

 

Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

Leppekirurgi kan kombineres med andre ansiktsinngrep, slik som ansiktsløft, panneløft, øyelokkirurgi, fettsuging, fettinjeksjoner og rynkeinjeksjonsbehandling.

Injeksjonsbehandlinger som ikke gir noen permanente virkninger utføres av sykepleiere ved Akademiklinikens mottak.  Har du problemer med små rynker rundt munnen, kan vi korrigere disse gjennom lokal behandling, for eksempel med laser, kjemisk peeling eller injeksjonsbehandling.

Hvilken form for kombinasjonsinngrep du kan gjøre prater du om på den uforpliktende konsultasjonen eller ved en anledning nærmere operasjonen sammen med din kirurg.

Ved fettinjeksjoner kan cirka 70 % av fettet forsvinne de første ukene etter inngrepet. Derfor kan man ha behov for å gjenta injeksjonsbehandlingen én eller flere ganger.

Vanligvis venter man opptil seks måneder med en andre injeksjonsomgang. Det er også individuelle variasjoner når det gjelder hvor mye fett som blir igjen.

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt er det viktig at du pleier huden din regelmessig. I tillegg anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som vil kunne bidra til et langsiktig bra resultat.

Hos Akademikliniken sørger vi for å gi deg god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hud. Vi tilbyr også en helt egen hudpleieserie fra Akademikliniken som har blitt utviklet gjennom flere års forskning.

 

Hva koster en leppeoperasjon?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført under konsultasjonen.

> Se priser for leppeoperasjon her

WEBBOOKING