Ny leppefasong – for alltid

Leppekirurgi er mer vanlig i dag og utføres i forbindelse med genetiske og medfødte avvik, aldersbetingede endringer og leppeforstørrelse.

 

Større lepper med V-Y metoden

Lepper kan forstørres på forskjellige måter, både kirurgisk eller med injeksjoner. En kirurgisk metode som vi benytter, er V-Y- metoden, og gjøres på innsiden av overleppen. Leppebåndet forbinder overleppen til tannkjøttet i en V form. Under inngrepet løsnes leppebåndet fra sin opprinnelige V- form og sys igjen i en Y form, noe som gjør at leppebåndet blir skjøvet fremover og gir et naturlig løft på leppene.

Inngrepet kan kombineres med en fettinjeksjoner. Da tar vi fett fra andre områder i kroppen, prosesserer og filtrerer fettet før det injiseres i leppene.

 

Hva skjer før en leppeoperasjon?

Vi er opptatte av at du skal føle deg trygg. Derfor er det første konsultasjonsbesøket viktig. Under konsultasjonen vil du treffe en av våre dyktige plastikkirurger som vil foreta en vurdering av dine lepper.

Konsultasjonen er helt uforpliktende, og du vil få informasjon om selve behandlingen, priser og mulig ventetid. Dette er også en god anledning til å stille spørsmål.

Et helseskjema blir deretter fylt ut hvor du i tillegg får lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling. Deretter vil en av våre plastiske kirurger prate med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen.

Hvis du velger å gå videre etter konsultasjonen, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Vi anbefaler at du forbereder deg til operasjonen ved at du setter deg godt inn i informasjonen om hva som skjer før, under og etter operasjonen.

> Vi er alltid tilgjengelige om du skulle lure på noe

 

Hvordan foregår en leppeoperasjon?

På selve operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som starter med å fotografere operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege for en samtale i forkant av operasjonen.

En operasjon av leppene skjer normalt under narkose, og tar ofte ikke mer enn én time. Tiden kan likevel variere avhengig av inngrepets omfang. Etter noen timers hvile kan du dra hjem.

 

Hva skjer etter en leppeoperasjon?

De første døgnene etter operasjonen kan du oppleve en følelse av hevelse og ømhet. Det er helt normalt, og kommer til å forsvinne i løpet av de første ukene.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men du kommer til å være hoven i to til tre uker. Etter syv dager kommer du til kontroll, hvor vi fjerner stingene. Du er selvfølgelig alltid velkommen til å ta kontakt med oss når som helst.

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og annen fysisk aktivitet, men du kan gjerne ta rolige spaserturer. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig i 6 måneder.

Før du drar fra klinikken vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen og forholdsregler.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi om før operasjonen. Det er viktig at du har realistiske forventninger.

 

Hva koster en leppeoperasjon?

Pris for leppeoperasjon avhenger av en rekke faktorer. Du vil  få opplyst eksakt pris under konsultasjonen. Vi gjør oppmerksom på at pris på konsultasjon hos plastikkirurg er kr. 625,-.

> Se priser for leppeoperasjon her

 

Innhold godkjent av: Bjørn Tvedt