Panneløft og øyenbrynsløft i Oslo - Plastisk kirurgi | Akademikliniken

Panneløft- og øyenbrynsløft for et piggere utseende

Rynker i pannen og øyeregionen kan oppleves av mange som svært sjenerende. Vi kan korrigere disse rynkene ved å gjøre et panne og øyenbrynsløft.  Akademikliniken bruker en spesiell operasjonsmetode for å kunne få et best mulig resultat. Vi kan korrigere:

  • Rynker i pannen
  • Hengende øyebryn
  • Dype furer mellom øyenebrynene

Kunder som henvender seg til oss fordi de opplever problemer med tunge øvre øyelokk, kan i visse tilfeller egentlig ha behov for istedet å  få utført et panne- og øyenbrynsløft. Man gjennomfører operasjonen for å endre øyenbrynenes høyde og retning og for å redusere de såkalte bekymringsrynkene mellom øyenbrynene.

En økt tyngde på de øvre øyelokkene eller senkning av øyenbrynene kan i første omgang bli behandlet med en panneløfts- og øyenbrynsløftoperasjon.

Hos oss er din trygghet viktig, derfor tar vi alltid en konsultasjon før vi starter en behandling. I denne konsultasjonen vil du treffe en av våre dyktige leger som vil forta en vurdering av dine rynker og fortelle deg mer om inngrepet. Sammen med deg vil vi finne ut av hvilke behandlinger som passer best til din helse,forventninger og forutsetninger.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon.

WEBBOOKING

 

Hva skjer før et panneløft/øyenbrynsløft?

Akademikliniken er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Denne er helt uforpliktende.

Under denne konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid. Vi prater også om dine forventninger, og det blir god anledning til å stille spørsmål.

Du må fylle ut et helseskjema, i tillegg til å lese gjennom informasjonsskjema basert på ønsket behandling.

Hvis du velger å gå videre, bestiller vi en operasjonstid hos en av våre plastiske kirurger. Det er fint om du forbereder deg før operasjonen ved å holde deg i form og at du at du setter deg inn i hva som gjelder før, under og etter operasjonen.

Vi er alltid tilgjengelige til å svare på dine spørsmål.

Hvordan foregår et panneløft/øyeløft?

På operasjonsdagen treffer du din plastiske kirurg på nytt, som fotograferer operasjonsområdet. Du får også treffe din anestesilege, og får tildelt et rom som du disponerer under ditt besøk ved klinikken. Operasjonen skjer under narkose og tar cirka 2 timer.

For å minimere arr og påvirkning av følelsen, utfører våre kirurger oftest denne typen operasjoner med såkalt laparoskopi (kikkhullskirurgi). Ettersom snittene kun er et par centimeter lange, og plasseres i hårbunnen, vil de kunne oppleves som  å være diskrèt. For å løfte øyenbrynene og pannen i løpet av tilhelingsfasen, har du tråder som går fra øyenbrynene under pannehuden og sys over skumgummiputer i hårbunnen. Disse suturene sitter normalt på i cirka 14 dager.

Etter operasjonen blir du værende på Akademiklinikens pleieavdeling over natten for pleie. Neste morgen får du hjelp til å vaske håret, og du kan dra hjem uten bandasje.

Etter et panneløft eller øyenbrynsløft

 

Den første tiden etter operasjonen kan du oppleve en følelse av hevelse, stivhet og tap av følelse. Selve tilhelingsprosessen innebærer også at det er vanlig med kløe i hårbunnen. Det bruker å forsvinne etter noen uker, men for å redusere hevelsen, anbefales lymfedrenasjebehandling.

Regn med at du kommer til å være borte fra jobb i 2-3 uker. Etter fem til sju dager kommer du på den første kontrollen, og etter 14 tar vi bort de siste stingene. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss tidligere hvis du ønsker.

Etter som tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det gående med rolige spaserturer. Husk likevel på å bruke solkrem med høy beskyttelsesfaktor i løpet av de første seks månedene.

Selv om sluttresultatet tidligst kan bedømmes etter seks måneder, kommer du til å se en forbedring allerede når vi tar bort stingene. Men det er viktig at du har realistiske forventninger. Resultatet varierer mellom ulike mennesker avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved konsultasjonen samt ved de forberedende samtalene med din kirurg. Ingen arr blir likevel synlige, siden snittene legges i hårbunnen.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Etterbehandling og kombinasjonsinngrep

Panne- og øyenbrynsløft kan kombineres med andre ansiktsinngrep, slik som for eksempel øyelokkirurgi, mellomansiktsløft og ansiktsløft. Man kan dessuten behandle bekymringsrynker ved hjelp av injeksjonsbehandlinger.
Om og hvilken form av kombinasjonsinngrep du kan gjøre, prater du også gjennom med din kirurg før operasjonen.

For at du skal kunne få et bra resultat på lang sikt, er det viktig at du pleier huden din regelmessig. På Akademiklinikens hudsenter kan du bestille tid hos kompetente hudpleieterapeuter. Det finnes også en egen hudpleieserie fra Akademiklinikken som har blitt utviklet i løpet av flere års forskning.

Her kan du bestille en uforpliktende konsultasjon.

Hva koster et panneløft/øyenbrynsløft?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, blant annet ut i fra omfanget av et inngrep og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. Du kan lese mer om priser for ulike operasjoner og behandlinger under hver klinikk.

Se priser for panneløft/øyenbrynsløft >