Brystforstørrelse med implantat eller eget fett

filler akademikliniken

Hva er brystforstørrelse ?

Brystforstørrelse eller brystforstørring er et kirurgisk inngrep som gir mer volum og ny fasong på bryst. Det finnes to metoder for brystforstørring

  1. brystforstørrelse med implantat, som bygger volum ved å legge inn proteser av silikon eller saltvann
  2. brystforstørrelse med eget fettvev, som bygger volum med kroppens eget fett

 

Brystforstørrelse er aktuelt

  • når man ønsker større bryster og/eller endre form. Det er mange grunner for at kvinner ønsker å forstørre brystene sine. De vanligste grunnene som oppgis er at de ønsker en mer feminin kroppsform, endret form og størrelse etter svangerskap/amming eller vekttap eller redusert spenst og volum grunnet aldring.
  • når man har underutviklede- eller tubulære bryster. Mange kvinner opplever en forstyrrelse i utviklingen av brystene som kan gi underutviklede bryst hvor det er manglende kjertelutvikling eller utvikling av tubulære bryst.
  • ved volumforskjell på brystene/brystasymmetri. Det er vanlig med volumforskjell på brystene. Hos enkelte kan denne forskjellen bli så stor at det gir utfordringer med tilpasning av BH, og tyngdeforskjellen kan gi fysiske plager i rygg, skuldre og nakkeplager. Forskjellig volum i brystene kan oppleves Mange forteller at de opplever det som sjenerende og hemmende i sosiale situasjoner og intime relasjoner med andre. Sideforskjellen kan korrigeres med brystprotese, men det kan være nødvendig med å gjøre et brystløft eller brystreduksjon i tillegg for å gjøre brystene mest mulig like i størrelse og form.
  • ved brystrekonstruksjon etter sykdom i bryst. Det er ulike behandlingsmetoder å rekonstuere et bryst. Rekonstruksjon med protese kan være en måte. Det finnes ulike proteser som kan bygge opp brystet igjen og det kan kombineres med vev.

 

Har du spørsmål om brystforstørrelse eller annen plastisk kirurgi? Vi på Akademikliniken i Oslo står klare til å hjelpe deg!

Du kan ringe oss på tlf. 22 58 17 10, sende oss en e-post eller booke time for en uforpliktende konsultasjon med en av våre plastikkirurger i Oslo.

 

Brystforstørrelse med implantat/silikonprotese

En brystforstørrelse er en ganske synlig endring på kroppen.  Derav blir valg av riktig implantat, type, form, konsistens og størrelse desto viktigere. Hos Akademikliniken jobber noen av landets fremste plastikkirurger som kun benytter de beste og mest veldokumenterte implantatene på markedet: Motiva, Mentor og B- Lite. Sammen med plastikkirurgen finner du riktig form og størrelse på implantatet.

Vi anbefaler deg og å se på Mentors Safety hvor du får utfyllende og god informasjon vedrørende sikkerhet knyttet til brystforstørrelse og implantater.

 

Brystprotese og fettransplantasjon

Noen kvinner har svært tynt eget brystvev, og er derfor mer utsatt for å få følbare og/eller synlig kanter når de har brystproteser. I slike tilfeller vil fettransplantasjon til deler eller hele brystet gi et betydelig bedre kosmetisk resultat. Dette vil sikre mykere vev, bedre konturer og mindre følbare kanter av protesen.

 

Hvor legges snittet ved brystforstørrelse?

Hos Akademikliniken legges snittet alltid i brystfolden, uansett om det er brystforstørrelse med fett eller implantater/silikon. Det er hovedsaklig to grunner til at våre plastikkirurger legger snittet i underkant av brystet.

 

  1. Vår egenutviklede operasjonsteknikk for brystforsørrelse, AK-metodenAK-metoden sikrer riktig plassering av best egnet implantat for mest naturlig utseende hvor snittet blir skjult i brystfolden, nøyaktig i underkanten av det nye implantatet hvor det vil være minst synlig. Gjennom matematiske beregninger plasseres  implantatet slik at overgangen og utseende til brystet blir mest mulig naturlig, nettopp derfor er teknikken vår idag bruket og anerkjent på verdensbasis. Videre er metoden utviklet for å minimere risiko for komplikasjoner, noe som gir deg de beste forutsetningene for et godt og varig resultat.
  2. Snitt i brystfolden reduserer risiko for infeksjon i motsetning til snitt i armhulen eller rundt brystvorten som har 16 ganger høyere risiko for infeksjon og dermed økt risiko for kapsel.

Pasienters erfaring etter brystforstørrelse

filler akademikliniken

Hva sier pasientene?

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet!

Jeg tok brystforstørring hos Akademikliniken januar 2020, fra naturens side hadde det ene brystet mye mer heng enn det andre, dette fikset kirurgen lett uten å utføre løft! Brystene har fått en naturlig fasong med mer fylde og jeg er kjempe fornøyd med resultatet! Oppfølgingen både før, under og etter operasjon er over all forventning og jeg kan anbefale Akademikliniken på det varmeste! Tiden etter operasjon var lite smertefull, og arrene syns nesten ikke! Utrolig glad for at jeg valgte Akademikliniken for mitt inngrep! Tusen takk 🙂

 

–  Jeg er strålende fornøyd med resultatet nå et halvt år senere.

«Er virkelig fornøyd med hele opplevelsen jeg har hatt med Mette Haga på Akademikliniken, helt fra første konsultasjon, til operasjon (brystforstørring/silikon), oppfølging, siste samtale og ikke minst resultat. Mette skaper trygghet i samtalen og gjorde grundige vurderinger for å sikre at resultatet skulle bli så godt som mulig. Jeg fikk veldig raskt tillit til Mette, og har hatt stor sans for hennes tilnærming til prosessen. Operasjonen gikk helt supert, og jeg er strålende fornøyd med resultatet nå et halvt år senere. Kan varmt anbefale Mette grunnet hennes profesjonalitet, kompetanse, samt evne til å lytte og skape trygghet.»

 

Kjempefornøyd med oppholdet og ikke minst resultatet

«Det var beroligende folk rundt meg før operasjonen! Veldig flinke folk både under og ved oppfølgingen etter. Kjempe fornøyd med oppholdet og ikke minst resultatet – det er fantastisk! Anbefaler Akademikliniken og min kirurg.»