Den 2015-09-29

Viktig informasjon om implantat fra Silimed

Läkemedelsverket i Sverige opplyser i dag at salg og produksjon av implantat fra produsenten Silimed er blitt stoppet i EU. Det skjer etter at det er funnet luft partikler på overflaten av visse produkter i deres implantatssortiment i forbindelse med produksjonen. Legemiddelverket anbefaler at ingen av disse produktene benyttes, til det foreligger nye retningslinjer.

Det er ingen indikasjoner på fare for de som har fått disse implantatene, sier Helena Dzojic, leder for medisinsk teknologi. Myndighetene i EU har igangsatt testing av produktet for sikkerhets skyld.

Hos Akademikliniken Norge, har vi aldri benyttet, og benytter ikke Silimeds brystimplantat.

Link til Läkemedelsverket i Sverige: Läkemedelsverket

Stavanger